Škrbić za „Arenu“: Jedva čekam EP, Đerona odlično radi svoj posao

18.12.2021

17:28

0

Bivši rukometni as bio je gost emisije ''Kao nekada''

Škrbić za „Arenu“: Jedva čekam EP, Đerona odlično radi svoj posao
Dragan Škrbić_0 - Copyright Printscreen/Arena sport

Proslavljeni rukometaš Dragan Škrbić bio je gost TV Arena sport u emisiji ''Kao nekada''. Bilo je mnogo zanimljivih tema, a na početku se nekada najbolji pivotmen sveta dotakao početaka svoje bogate karijere.

- Ponikao sam u Crvenki, to je klub sa velikom tradicijom iz malog mesta. Kao mali sam imao priliku da gledam najveće zvezde uživo. Kao i svako dete igrao sam i fudbal i košarku i stoni tenis, trenirao sam karate. Ono što je odlučilo da se bavim rukometom to je finale Kupa Jugoslavije, imao sa 13-14 godina i sa saigračem sam stajao pored pehara. Igrači su Vujović, Vuković... to su bili moji idoli.

Uspon karijere počeo je dolaskom u Crvenu zvezdu.

- Bio sam u Jugoviću kao pozajmljen igrač iz Crvenke. U Crvenki je igrao Bojanić koji je bio reprezentativac i Kukić koji je bio omladinski reprezentativac. Bio sam najmlađi od sve trojice i nisam imao priliku da igram pa sam poslat u Jugović na kaljenje. Onda sam ušao u omladinsku reprezentaciju, dobio sam poziv od Zvezde. To je za mene bilo veliko priznanje i dokaz da sam na pravom putu da postanem dobar igrač. Zvezda je tad napravila veliki zaokret, formirala jednu mladu ekipu koja je igrala zajedno pet-šest godina, Butulija je bio kapiten, Peruničić je došao kasnije. 

U to vreme, okosnicu reprezentacije činili su asovi Partizana i Crvene zvezde, večitih rivala koji su vodili velike borbe za titulu šampiona Jugoslavije.

- Bili smo veliki rivali na terenu ali i prijatelji van terena. Družili smo se, u reprezentaciji je bila sjajna atmosfera. Na terenu nije bilo poštede ni za koga. Rukomet je tad bio u žiži interesovanja jer je bilo dosta igrača iz drugih sportova u našoj generaciji koji su osvajali velike trofeje: fudbaleri Zvezde su osvojili Ligu šampiona, košarkaši Partizana postali prvaci Evrope... tako da su posle toga fudbaleri i košarkaši odlazili u inostranstvo a mi smo ostali u našim klubovima.

Doneli ste neke novine igrajući na poziciji pivotmena. Da li ste bili svesni da posle vas ništa neće biti isto na toj poziciji?

- Nisam razmišljao o tome, igrao sam najbolje što mogu ali je moja igra doprinela da pivotmeni dobiju na važnosti i prvi put je pivotmen bio najbolji strelac i igrač lige. Posle toga sam otišao u Nemačku u klub koji je ispao iz lige ali sam bio proglašen za najboljeg igrača tamošnjeg šampionata. Zatim sam proglašen i za najboljeg igrača na svetu.

Kako vam se čini reprezentacija Srbiej u ovom momentu?

- Za sad to dobro ide, kvalifikovali smo se beć problema na Evropsko prvenstvo. Pobedili smo Francusku kod nas, u gostima igrali nerešeno. S obzirom da nisam u savezu, posmatrajući sa strane mislim da je super atmosfera, igrači zadovoljni odlaze u reprezentaciju, Toni Đerona odlično radi svoj posao  Jedva čekam da počne Evropsko prvenstvo, to će biti pravi ispit i za njega i za ekipu. Zalagao sam se da bude strani selektor ne zato što naši treneri nisu dobri, nego je organizacija takmičenja takva da igrači imaju pet treninga do početka šampionata. Tako da je teško to uklopiti u jednu celinu. Španski treneri znaju da organizuju sistem kad je takva situacija. Nadam se da će rukovodstvo saveza imati razumevanja za njega koji god rezultat ostvarili i siguran sam da će to sve biti u redu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike