Šok za Srbiju samo 7 dana pred put na EP: Golman, selektor i golgeter pozitivni!

04.01.2022

11:13

0

Ukupno šest pozitivnih testova stigla su srpskom timu

Šok za Srbiju samo 7 dana pred put na EP: Golman, selektor i golgeter pozitivni!
Rukometaši Srbije - Copyright MN Press

Rukometaši Srbije u Staroj Pazovi se spremaju za Evropsko prvenstvo, koje će se od 13. do 30. januara igrati u Mađarskoj i Slovačkoj, ali nažalost, danas su stigle i loše vesti.

U poslednjoj fazi priprema, stiglo je šest pozitivnih testova na koronavirus, samo devet dana pre početka takmičenja.

Naime, Rukometni savez Srbije zvanično je saopštio da su pozitivni na redovnom testiranju bili šestorica članova reprezentacije

- Na redovnom testiranju rukometne reprezentacije Srbije koja se nalazi na završnim pripremama za Evropsko prvenstvo otkriveno je šest pozitivnih nalaza na virus korona među rukometašima i članovima stručnog štaba. Reprezentativci Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević, kao i četiri člana stručnog štaba – selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić su u dobrom opštem stanju i sa blagim simptomima virusa - navedeno je u saopštenju.

Posledica aktuelne zdravstvene situacije bila je otkazivanje poslednje dve provere pred kontinentalnu smotru.

- Dve kontrolne utakmice naše selekcije uoči Evropskog prvenstva, koje su planirane za 7. i 9. januar 2022. godine sa reprezentacijom Nemačke se radi preduzimanja dodatnih mera i smanjivanja potencijalnog rizika od novog zaražavanja otkazuju - istakli su iz RSS.

Poslednja dešavanja samo su produbila probleme, s obzirom na to da je nedavno sa spiska zbog povrede otpao Petar Nenadić. 

Podsetimo, predviđeno je da nacionalni tim 11. januara krena put Segedina, gde će igrati grupnu fazu EP 2022.

Srbija se nalazi u Grupi C sa reprezentacijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine. Najbolje dve selekcije nastavljaju takmičenje u Top 12 u Budimpešti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike