Savićevi delfini plivaju sa novim kapitenom: Na Dorćolu je počeo novi ciklus, bitna je lepa energija

03.01.2022

20:43

0

U utorak će se igrati prijateljska utakmica između Srbije i Hrvatske

Savićevi delfini plivaju sa novim kapitenom: Na Dorćolu je počeo novi ciklus, bitna je lepa energija
Copyright Dejan Savić i vaterpolisti Srbije, MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije letos je pretrpela velike promene u igračkom kadru. Nakon što je odbranjeno zlato osvojeno na Olimpijskim igrama u Riju, po povratku iz Tokija, šestorica igrača su objavila kraj. I sedmi je bio na tom spisku, ali nakon razgovora sa selektorom Dejanom Savićem, golman Branislav Mitrović je odlučio da ostane u bazenu, uz mlađe saigrače.

A nekoliko meseci kasnije, na mini pripremama koje se održavajuna beogradskom bazenu "Milan Gale Muškatirović, Dejan Savić je saopštio da je novi kapiten ekipe upravo Branislav Mitrović.

Poslednji golman-kapiten reprezentacije bio je legendarni Aleksandar Šoštar

-Za nas počinje novi ciklus, jako je bilo bitno da se okupimo. Za tri dana ne može mnogo toga da se uradi. Bitno je da smo zajedno, da vidimo novi stručni štab, da se upoznamo i brzo stvorimo jednu lepu energiju koja bi trebalo da nam olakša put do dobrih rezultata - rekao je kapiten Branislav Mitrović, prenosi zvanični sajt saveza.

Zajedno sa Srbijom, na Dorćolu trenira i reprezentacija Hrvatske, a u utorak od 20 sati nas očekuje i prijateljska utakmica.

Selektor Dejan Savić je prvo održao sastanak na kojem je reprezentativcima saopštio šta ih čeka u ovoj godini. Naporan je kalendar, tri takmičenja, Svetska liga, svetsko i evropsko prvenstvo. Neće biti mnogo slobodnih dana.

Na prvom treningu nije bilo izostanaka. Javili su se:Branislav Mitrović, Dimitrije Strajo Rističević, Lazar Dobožanov, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Luka Pljevančić, Nikola Jakšić, Nemanja Vico, Đorđe Lazić,Nebojša Toholj, Viktor Rašović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Đorđe Vučinić, Nikola Lukić, Strahinja Rašović, Gavril Subotić, Ognjen Stojanović i Marko Radulović sa prvobitnog spiska plus centar Petar Mitrović.

Od Dušana Mandića se očekuje da nakon penzionisanja Filipa Filipovića, priprema neke nove klince za krilne pozicije.

- Neobično mi je malo u ovom sastavu. Sigurno je da će nam dobro doći utakmica i nekoliko treninga sa Hrvatskom. Oni su u sličnoj situaciji . Biće to obostrano korisno opipavanje pulsa. Potrudićemo se da nastavimo sa uspesima a hoće li se to odmah dogoditi videćemo - zaključio je sjajni levoruki šuter.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike