Baksi i Ferstapen, Aguero i Rosi, Barsa i Mesi: Šta je izazvalo veće emocije?

01.01.2022

21:00

0

Pojedini događaji protekle godine su izazvali snažne emocije

Baksi i Ferstapen, Aguero i Rosi, Barsa i Mesi: Šta je izazvalo veće emocije?
profimedia-0626664129 - Copyright Profimedia

Protekla godina bila je godina nekih novih šampiona, povratnika na presto, raskida ugovora i prekida sa aktivnim karijerama.

Osim što su Baksi došli do prstena nakon pola veka, Ferstapen je iznenadio Hamiltona, Mesi napustio Barsu, a Valentino Rosi stavio tačku.

Ko bi rekao da toliko emocija može da se spakuje u 365 dana, ali pogledajte ipak celu listu.

Serhio Aguero je zbog zdravstvenih problema završio karijeru..

Argentincu je pozlilo tokom prvenstvene utakmice Barselone. Završio je na zemlji i uhvatio se za grudi. Detaljnim analizama utvrđeno je da ima srčanih problema, zbog kojih nije u stanju da nastavi karijeru, a nedavno se i zvanično oprostio.

Početkom decembra, Formula 1 je dobila novog šampiona. Mladi Holanđanin, Maks Ferstapen je u poslednjoj trci, bolje rečeno u poslednjem, 58. krugu, prestigao u tom trenutku aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona, te tako stigao do prve titule.

Tanjug/AP
 

 

Poslednji krug pratila je i skandalozna odluka zvaničnika, te mnogi smatraju da je sedmostruki šampion tako oštećen, ali, na kraju su jedni drugima čestitali.

Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje se igralo širom kontinenta, ostaće upamćeno i po tituli Italijana. Azuri su stigli do prve velike titule nakon što su 2006. godine uzeli Svetsku titulu, a samo šest godina kasnije igrali u finalu šampionata Evrope. Pitanje pobednika rešeno je nakon penala, koje je izborio Leonarno Bonuči. Englezi su ovog puta morali da pruže ruku rivalu.

Transferi

Ko bi rekao da će Lionel Mesi ikada napustiti Barselonu, ali nakon brojnih turbulencija na relaciji uprava - igrači - navijači, omaleni Argentinac je rešio da okonča saradnju sa svojom Barsom. Naredna stanica bio je Pariz i PSG.

Iste godine, Mesi je stigao do rekordne, sedme Zlatne lopte.

Manje turbulentan, ali podjednako iznenađujuć bio je i prekid saradnje Kristijana Ronalda i Juventusa. Portugalac nije bio zadovoljan rezulatom sa klubom, Juve pak onim što je veliko ime donelo, pa je CR7 ponono u Mančesteru.

Simbol trka Moto GP, Valentino Rosi završio je karijeru. U 43. godini, Doktor je pred oko 100.000 navijača vozio poslednji krug u Valensiji. Suze navijača za kraj karijere koja je počela 1996. godine.

Profimedia
 

 

Jedini je vozač koji je upisao 400 i više trka u istoriji, sa 89 pobeda u kraljevskoj klasi i devet titula. Niko u auto-moto sportovima nije došao ni blizu toga.

Takođe, kraj je objavio i ski-skakač, Gregor Šlirenzauer. Austrijanac je rešio da se posveti novim izazovima nakon petnaestogodišnje karijere, tokom koje je stekao status jednog od najboljih sportista, sa upisanih 53 individualnih trijumfa.

Košarkaši Anadolu Efesa stigli su do prve titule u Evroligi! Na fajnal-foru u Kelnu, turski tim je bio bolji od Barselone, a MVP u sezoni 2019/2020 je srpski plej Vasilije Micić. Nakon godina u vrhu, konačno je Efes stigao do velikog trofeja i sveopšteg slavlja.  

Čelsi osvojio Ligu šampiona

Londonski Plavci stigli su do druge titule Lige šampiona. Nakon što je Branislav Ivanović podigao trofej 2012. godine, da je Čelsi slavio u Portu, a u finalu su sa 1:0 bili bolji od Mančester sitija. Engleski okršaj rešio je Kai Haverc. Nešto kasnije, uzeli su i Superkup Evrope.

Milvoki Baksi uzeli su šampionski prsten NBA lige, prvi nakon 1971. godine! Do trona nakon pola veka vodio ih je sjajni Grki, Janis Adetokumbo. U velikom finalu, Milvoki je uspeo da se vratio od 0:2 i slavi sa 4:2, a Adetokumbo je proglašen najkorisnijim igračem finala.

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike