Zvezda uz pomoć Delija stala nadomak čuda: Radnički ide u borbu za trofej (VIDEO)

27.12.2021

19:31

0

Autor: 24sedam

Vaterpolisti iz Kragujevca drugi su finalisti Kupa Srbije, Dobožanov spustio roletnu

Zvezda uz pomoć Delija stala nadomak čuda: Radnički ide u borbu za trofej (VIDEO)
IMG-060b2a0f4e5773c2e57e93d1fcca19e7-V - Copyright Anđela Stošić/24sedam

Kakva drama u bazenu! Utakmica za vaterpolo sladokusce.

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog igraće u finalu Kupa Srbije, pošto su u neizvesnom drugom polufinalnom duelu bili bolji od Crvene zvezde sa 9:8 (3:1, 3:2, 2:2, 1:3).

Nešto ranije mesto u borbi za trofej obezbedili su vaterpolisti Novog Beograda pobedom nad Partizanom.

U uzavreloj atmosferi na Dorćolu, crveno-beli su vođeni podrškom navijača, stekli početnu prednost. Nizali su se pokušaji na obe strane, ali su uvodni minuti ovog susreta pripali golmanima. Odlična odbrana Dobožanova otvorila je kontru Radničkog, koju je realizovao Ukropina, a u finišu prve deonice, Ćuk je iz peterca doneo preokret. Da je Dobožanov stub Kragujevčana potvrdio je još jednom odbranom, koja je potom pretvorena u 3:1.

Već na startu drugog kvartala Mišović je odbranio snažan šut Ćuka, ali je lopta potom stigla do mladog Radulovića, koji je u "jedan na jedan" situaciji sa golmanom bio uspešniji. Na drugoj strani siguran je bio Subotić, ali prelepa akcija Lukića i Janković krunisana je pogotkom za 5:2. Do poluvremena viđen je po još jedan pogodak na obe strane, 6:3.

Prišli su crveno-beli na minus 2, što su Delije osetile te je krenula još jača podrška sa tribina. Ali, tada su Kragujevčani sa dva brza pogotka, vratili tok duela na njihovu stranu, 8:4. Pred poslednjih osam minuta, izblokiran je šut Ćuka, te je Radnički imao 8:5. Izgledalo je sasvim dovoljno za mirno privođenje posla kraju. Ali...

Jurili su vaterpolisti Zvezde poslednji priključak, ali Dobožanova je bilo izuzetno teško savladati. Tek iz peterca, crveno-beli su prišli na dva gola manjka. Izgubili su Kragujevčani loptu, krenuo je Subotić u kontru, ali su Lukić i Dobožanov sačuvali Radnički. Na manje od tri minuta do kraja, na isteku napada, Tankosić je doneo potpunu neizvesnost.

Stao je napad Kagujevčana, ali je odbrana bila neprobojna, pa je Radnički nekako uspeo da stigne do finala i borbe za trofej.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike