Oni su fenomeni: Ceo svet nam se klanja, Srbijo, budi ponosna što imaš Đokovića i Jokića

11.06.2021

12:30 >> 14:47

0

Autor: Milan Nastić

Aleksandar Šapić se divi onome što njih dvojica rade za svoju zemlju

Oni su fenomeni: Ceo svet nam se klanja, Srbijo, budi ponosna što imaš Đokovića i Jokića
Copyright 24sedam/MN Press/AP Photo/David Zalubowski

Ime Srbije danas se sa ponosom izgovara, a razlog je jednostavan imaš dvojicu najboljih sportista na planeti – Novaka Đokovića i Nikolu Jokića.

Šta oni čine u tenisu, odnosno košarci, pokazuje da i zemlja koja ima oko 7.000.000 stanovnika može da ima dominantne sportiste na globalnom nivou, i da snovi mogu da postanu java, samo ako si uporan u onome što želiš, a najbolji primer su Nole i Jokara.

Pročitajte još

Jedan od najboljih vaterpolista svih vremena na svetu Aleksandar Šapić, priznao je za 24sedam da im se divi za sve što rade njih dvojica.

– Teško, šta ja mogu da kažem nešto novo u vezi Nikole Jokića i Novaka Đokovića, a da nije rečeno. Oni zaslužuju svako divljenje za sve što rade u sportu i što na najbolji mogući način promovišu Srbiju. Hvala im na svemu što su uradili za našu zemlju. Mislim da moraš da se rodiš sa takvim darom, to je nešto posebno. Naravno, oni treba da budu primer mlađim generacijama da se bave sportom, ali isto tako da im daš nadu i veru da je sve dostižno u životu ako želiš. Ali za to je potrebno mnogo truda i napora, ali je izvodljivo – poručio je Šapić za 24sedam.

MN Press

Bivši selektor reprezentacije “orlova” Ljubiša Tumbaković smatra da je lepo za Srbiju kad ceo svet divi i “klanja” Đokoviću i Jokiću.

Pročitajte još

– Velika čast za našu zemlju da imate dvojicu najboljih sportista na svetu. Kako to da se prokomentariše, nego “kapa dole” za sve što su uradili i šta će još da urade. Imali smo mi najbolje na svetu i prethodnih godina, poput rvača, ne znam ni ja, gimnastičara, ili šampione u nekim drugim sportovima, ali ovo godina je specifična. Za Novaka je to možda i očekivano, jer dominira tenisom već više od deceniju, ali ovaj uspeh Nikole Jokića malo ko je očekivao, pogotovo što igra u najjačoj ligi na svetu, gde pored sebe ima toliko kvalitetnih američkih igrača, koji su fizički izuzetno jaki, superiorni, a ti pored njih dobiješ MVP priznanje. To je stvarno nešto posebno, ali on je apsolutno zaslužio tu nagradu, jer je totalno atipičan igrač, i čini mi se da je svojom inteligencijom na parketu zasenio sve u NBA – kazao je Tumbaković za 24sedam.

Iskusni trener ističe da su oni najbolji ambasadori Srbije u svetu, napominjući da ovaj ceo region predodređen za sport.

– Kad se na to doda da imamo i najboljeg Evroligaša, Vasu Micića, dovoljno govori koliko smo kao nacija ove godine uspešni na globalnom nivou. Svaka čast za te momke, i oni su najbolji naši ambasadori u svetu. Jednostavno smo predodređeni za sport i to nam leži. Što se kaže to nam je u krvi. Nadam se da će upravo Nole, Jokić, Vasa biti primeri mlađem naraštaju koji će upravo zbog njih početi da se bave sportom – zaključio je Tumbaković za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike