"Onaj" potez Mitrovića upravo je doneo veliku promenu na EP

13.04.2021

13:44 >> 13:54

0

Autor: D. B.

Tim arbitara iz Holandije koji nije priznao gol Ronaldu više ne sarađuje

"Onaj" potez Mitrovića upravo je doneo veliku promenu na EP
Copyright MN Press

Greška koju je napravio pomoćni sudija meča kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022. između Srbije i Portugalije pomoćni sudija Mario Diks koštaće ga odlaska na Evropsko prvenstvo ove godine!

Holandski arbitar Danijel Makeli, glavni sudija ovog meča odigranog na stadionu “Rajko Mitić”, odlučio je da izbaci svog dugogodišnjeg pomoćnika iz tima za EP. Umesto njega Makelijevom timu priključen je Jan de Vris.

– Godinama radim sa Marijom i morate da razumete da je ovo bila teška odluka koju neću da komentarišem – prenose holandski mediji izjavu glavnog arbitra.

MN Press

Isiti izvor navodi i izjavu samog Diksa.

– Veliko, baš veliko razočarenje. I to baš pred Evropsko prvenstvo. Makeli mi je rekao da želi da nastavi sa drugim pomoćnikom, pošto je izgubio poverenje u našu saradnju.

Ovaj tandem je zajedno sudio dugo, a među zadacima koje su dobijali bilo je i finale Lige Evrope 2020. godine, pa polufinale SP za klubove ove godine.

– Nadam sam se da ću dobiti podršku, ali nadao sam se i razumevanju i poverenju posle svih ovih godina uspešne saradnje – zavapio je Diks.

MN Press

Nada bez pokrića pošto je moglo da se nasluti da će neko biti kažnjen zbog pobune Kristijana Ronalda i demonstrativno bacanja kapiten-ske trake u poslednjim trenucima meča. Svemu je prethodio momenat kada je Stefan Mitrović izbio loptu koja je očigledno prešla gol-linju, a koja je trebalo da donese pobedu Portugalcima od 3:2.

Pročitajte još

Inače, Makeli će u četvrtak suditi revanš meč Lige Evrope između Viljareala i Dinama u kojoj hrvatski tim brani gol prednosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike