Piksi Stojković bez dlake na jeziku: Ronaldo, ne kukaj, još mi je draže ako je lopta prešla liniju

13.04.2021

10:05 >> 13:45

0

Autor: D. B.

Trpeli smo mnoge nepravde, pa nismo plakali i tražili javna izvinjenja. Neka budu srećni što nisu izgubili pošto nam nije dosuđen čist penal, tvrdi selekt

Piksi Stojković bez dlake na jeziku: Ronaldo, ne kukaj, još mi je draže ako je lopta prešla liniju
Copyright 24sedam/MN Press

Ređaju se događaji kao na traci, pa možda i zaboravljamo da je meč Srbije i Portugala odigran ne tako davno. Burna reakcija Kristijana Ronalda i bacanje kapitenske trake posle nepriznatog gola na meču na stadionu “Rajko Mitić” i dalje je sveže urezano sećanje kod mnogih aktera toga meča.

Među njima je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi. Selektor fudbalske reprezentacije Srbije osvrnuo se na sve što se dešavalo te noći na stadionu Crvene zvezde.

– Iz jedne slike vidi se da je prešla gol liniju, iz druge, kada se gleda sa visine ona nije prešla, to će posebno Srbi da kažu. Video sam, ali to je prošlost. I ako je prešla, meni je još draže. Mi smo imali mnogo nepravde ranije, ali nismo plakali, nismo tražili javno izvinjenje… Portugal ne bi zasluženo pobedio i da im je priznat gol, oni su najbolji u Evropi, ali smo ih nadigrali potpuno na “Marakani”. Da pojasnim stvari oko ovog gola. Ako vratite film 20 minuta ranije, imali smo čist penal. Lopta je udarila u ruku igrača sa brojem četiri i sudija nije svirao penal. Nemaju pravo da se ljute, treba da budu srećni što nisu izgubili utakmicu.

AP Photo/Olivier Matthys

A o samom potezu slavnog fudbalera, Piksi ima jasno mišljenje.

Iznenađenje je da reaguje na taj način, on je jedan od najboljih u istoriji ovog sporta. Pola Srbije ga voli i navija za njega. Verovatno je bio iziritiran rezultatom, očekivao je pobedu, što je i bilo očekivano, ali iznenadili smo ga.

Stojković objašnjava i da je zadovoljan učinkom od sedam osvojenih bodova iz prva tri meča, ali i da ga posebno raduje atmosfera u nacionalnom timu.

– Start je dobar s obzirom na vreme koje smo proveli zajedno. Imali smo samo dva treninga, a morao sam da iskoristim to vreme da upoznam igrače, da im kažem neke stvari, da oni veruju u to što im kažem. Atmosfera je fenomenalna. Slušao sam razne priče te klanovi, sujeta, ovaj vuče na jednu stranu… ovo vam kažem sigurno, bilo je sjajna atmosfera i to je najbitnije i to mora uvek da bude tako, jer svi imamo veliki cilj ispred sebe.

Stojković objašnjava i da li je strog trener.

– Ponašam se normalno, vrlo sam prihvatljiv za saradnju. Ko to ne razume, imaće problem. Strog sam u granici normalnog, da se ne prelazi neka crvena linija. Japan me je mnogo naučio u smislu načina života, razumevanja, prihvatanja nekih stvari.

O prethodnim vremenima Piksi ne želi da priča.

– Ne mogu da govorim za neko vreme koje je prošlo. Nisam video da se igrači ne zalažu, da ne trče i da se ne bore. Nisam ranije bio tu. Kada pobeđujete i igrate dobro, naravno da će taj plasman da bude bolji, da li smo 25. ili 15. na rang listi, meni neće promeniti život, ali naša obaveza je da stvaramo što bolji imidž našeg fudbala.

MN Press

Piksi je pokušao da do detalja objasni i kako bira igrače koje poziva.

– Gleda se njihova forma, individualni kvalitet. Moram da kažem da se niko nije mešao niti uticao na mene, imao neki predlog ili želju, pa da ja učinim nešto po nečijoj želji. Isključivo je to moja stvar, uzmem papir i olovku, pišem imena po pozicijama. Vrlo je jednostavno ako pošteno radite taj posao, mislim da su svi igrači zaslužili da budu tu koji su dobili poziv. Nisam opterećen rezultatima, mirno spavam. Važno mi je da stvorim jaku grupu, koja će isto da misli, da ima isti cilj, da se bore, da trče, da se zalažu, da poseduju kolektivni duh, nema individualizma, individualni kvalitet da, ali u cilju kolektiva.

Šef stručnog štaba “orlova” otkrio je i šta čeka Srbiju u mečevima koji slede.

– Sledeće je Japan, “Kirin kup”, prijateljske utakmice u junu. To su FIFA termini, ali ja sam fokusiran na septembar, to su Luksemburg i Irska. Posle ćemo da razmišljamo o oktobru, a kad to prođe idemo u Lisabon.

Pročitajte još

A što se tiče budućnosti jedan od najboljih fudbalera koje je ova zemlja ikada imala je izričit.

– Ugovor je na tri godine. Ako me ne smene do tada, biću i u kvalifikacijama za EP. Nisam došao ovde na šest meseci, pa kud koji… Želim kao i FSS da ostvarimo dobar rezultat, da imamo kontinuitet u radu, zato sam potpisao takav ugovor, da će to biti kvalifikacije za Svetsko, Svetsko prvenstvo, kvalifikacije za EP i daće bog Evropsko prvenstvo. Cilj mi je da odvedem Srbiju na Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo. Da znam šta će da bude, igrao bih kladionicu i bio bih bogat čovek. Najbitnije da moj tim igra dobro – zaključio je selektor Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike