"On je veliki šuter": Dva čoveka su zaslužna što je Bjelica u Majamiju

26.03.2021

06:57 >> 07:19

0

Autor: D. B.

Kao dan je jasno da su dve zvezde Hita dale dozvolu

"On je veliki šuter": Dva čoveka su zaslužna što je Bjelica u Majamiju
Copyright Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Zbog čega je Majami izabrao baš Nemanju Bjelicu?

Tim sa Floride je, kao što je već poznato, odlučio da poslednjeg dana prelaznog roka napravi “dil” sa Sakramentom, koji više ne možemo da zovemo srpskih posle odlazaka Divca, Stojakovića, Bogdanovića i sada Bjelice, poslavši u Kaliforniju Mora Harklesa i Krisa Silvu.

“Vrelina” je dobila čoveka koji je šest godina u najjačoj košarkaškoj ligi sveta koji tokom, za njega turbulentne sezone, na 26 mečeva ima prosek od 7.2 poena, 3.8 skokova i 1.9 asistencija za 16.9 minuta na terenu. Ali, zašto baš njega? Odgovor smo dobili od trenera Erika Spoelstre.

On je veliki šuter. Džimi Batler je igrao sa njim u Minesoti. Keli Olinek više nije tu, on će biti igrač koji će nam doneti šut za tri poena, on će “širiti” igru. Goran Dragić ga jako dobro poznaje i verujem da ćemo igrati jako dobro – objasnio je Spoelstra.

Činjenica da se Majami odrekao Olunika i Ejverija Bredlija da bi obezbedio dolazak Viktora Oladipa iz Hjustona, nagoveštava da će Bjelica imati prostor za igru. To ne bi trebalo da “pokvari” ni već viđeni dolazak iskusnog krilnog centra Lamarkusa Oldriža koji je dogovorio raskid ugovora sa San Antonijom.

I predsednik Majamija, čuveni trener i NBA šampion, Pet Rajli, govorio je o dolasku Bjelice.

Nedostajaće nam Keli Olinik. Mislimo da “Beli”, zvaću ga tako dok se ne upoznamo i ne naučim kako se pravilno izgovara njegovo prezime, može mnogo da nam pomogne – objasnio je čovek koji je bio prvak sa Los Anđeles Lejkersima i Majamijem.

A šta i ko čeka Bjelicu u Majamiju? Dolazak Oladipa doneće još jednu ozbiljnu napadaču, ali i odbrambenu opciju na mestu beka. Nedavno je tim pojačan i iskusnim Trevorom Arizom, a tu su i dalje dva mlada šutera Dankan Robinson i Tajler Hiro. “Gazda” tima koji je prošle sezone igrao veliko NBA finale je Džimi Batler, a lider sigurno Slovenac sa mekim “ć” Goran Dragić. Nikako ne treba zaboraviti ni centra koji je Ol star kalibar kao što je Bem Adebajo koji ove sezone ima prosek od 19.2 poena, 9.5 skokova i 5.4 asistencija.

Majami je trenutno sedmoplasirani tim na Istoku uz skor od 22 pobede i isto toliko poraza. Deluje da će se tim sigurno izboriti za mesto u doigravanju, kao i da su dolasci Bjelice i Oladipa bili baš ono što im je bilo potrebno da bi bili na nivou timova iz samog vrha. NBA eksperti smatraju da je Bruklin (u kome su Harden, Durent, Irving, a od skora i Blejk Grifin) i dalje favorit broj jedan, kao i da je Filadelfija bolja od Majamija. Ali, svi ti eksperti su na stanovištu i da je Majami tim koji bez problema može da se upusti u ravnopravnu borbu za Milvokijem.

Pročitajte još

Inače, Majami je u noći između četvrtka i petka poražen od Portlanda na svom terenu. Rezultat je bio 122:125 u utakmici u kojoj za Hit nisu igrali, osim momaka koji su trejdovani, ni Džimi Batler ni Goran Dragić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike