Olimpijski komitet Srbije obeležio 111. rođendan i pustio u rad virtualni olimpijski muzej

23.02.2021

12:17 >> 12:21

0

Autor: Milan Nastić

Ovaj projekat je podržan od strane kompanije DDOR

Olimpijski komitet Srbije obeležio 111. rođendan i pustio u rad virtualni olimpijski muzej
Copyright Foto:24sedam/Goran Sivački

Beogradski hotel Moskva bio je domaćin obeležavanja 111 godina postojanja Olimpijskog pokreta u Srbiji, a prvi čovek ove organizacije Božidar Maljković položio je lovorov venac, nakon čega je intonirana himna Srbije.

Ovom prilikom pušten je u rad Virtuelni olimpijski muzej, inovativni projekat Olimpijskog komiteta Srbije koji je podržan od strane kompanije DDOR osiguranje i fonda “Olimpijska solidarnost” Međunarodnog olimpijskog komiteta.

U svom obraćanju zvanicama, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković istakao je da uzvišene ideje koje nosi olimpijski pokret od samog početka moraju ostati vodilja i u današnjim vremenima.

– Kada smo se pre tačno godinu dana okupili na ovom istom mestu, nismo mogli da pretpostavimo da ćemo iza nas ostaviti veoma izazovnu godinu. Godinu u kojoj su čak pomerene i Olimpijske igre u Tokiju, ali i godinu u kojoj je Olimpijski komitet Srbije, kao i ceo olimpijski pokret pokazao svoju snagu i odlučnost – odlučnost da se i u teškoj situaciji pandemije virusa COVID-19 izdignemo iznad izazova, brinemo za naše sportiste i radimo na promociji olimpizma i najlepših ljudskih i sportskih vrednosti koje taj pokret nosi sa sobom. Te vrednosti u teškim vremenima kakva su danas, daju svima nadu, i zato moramo istrajati u našoj misiji – kazao je Baljković.

Pročitajte još

Predsednik Izvršnog odbora kompanije DDOR osiguranje, Đorđo Markeđani čestitajući rođendan Olimpijskom komitetu Srbije, predsedniku Maljkoviću i njegovom timu i svim olimpijcima je rekao:

– Izuzetna je čast i veliko zadovoljstvo biti deo Olimpijskog tima Srbije sa kojim delimo iste vrednosti, motivaciju i veru u fer-plej. U prethodnoj, veoma izazovnoj godini, pokazali smo zajednički da ostajemo na putu pravih vrednosti. Kompanija DDOR osiguranje veruje u ovo partnerstvo i drago mi je što mogu da najavim da ostajemo uz naš Olimpijski komitet i u narednom olimpijskom ciklusu – pratimo hrabre. Podrška koju pružamo u realizaciji virtuelnog Olimpijskog muzeja oslanja se i na našu strategiju adekvatnog kombinovanja tradicije i inovativnosti i digitalizacije. U svoje i u ime svih kolega iz DDOR osiguranja, šaljem iskrene želje za što boljim rezultatima svim našim olimpijcima – istakao je Markeđani.

 

Foto:24sedam/Goran Sivački

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike