Oduševio Ameriku: Pokuševski izašao na megdan Lebronu i pokazao zbog čega je budućnost NBA

14.01.2021

07:08

0

Autor: D. B.

Najmlađi igrač u najboljoj ligi na svetu pokazao mnogo protiv šampiona

Oduševio Ameriku: Pokuševski izašao na megdan Lebronu i pokazao zbog čega je budućnost NBA
Copyright Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Na početku NBA karijere igrač kao što je Aleksej Pokuševski, zvanično najmlađi igrač ove sezone u najjačoj ligi na svetu, ima nekoliko ciljeva. Jedan je sigurno da se što pre upozna sa svim pravilima i načinom na koji ovaj svet funkcioniše. Drugi je da se okuša protiv najboljih.

Njegova Oklahoma je dočekala šampione NBA – LA Lejkerse. Očekivano, tim koji je u ponovnoj izgradnji, kao što su “tanderi” nije imao čemu da se nada, pa je krajnji rezultat i više nego očekivan – 99:128 (21:30, 25:28, 25:35, 28:35).

Aleksej je dobio šansu da 21 minut provede na parketu i da tom prilikom ubaci deset poena (5-2 za dva, 4-2 za tri poena) uz četiri skoka, dve asistencije i tri blokade!

– Učim na svakom meču. Protiv Lejkersa lekcija je da sa takvim timovima morate da igrate svaki minut. Ako na minut stanete, gotovo, uzimaju vođstvo i onda moraš da se boriš za svaku loptu da bi se vratio. Moraš, kao što bi to naš trener rekao da budeš brz u trci da prođeš kroz finiš liniju – objasnio je slikovito Pokuševski način na koji je njegov tim poražen od šampiona.

Učinak koji je ostvario protiv najboljih velika su motivacija za Pokuševskog.

– Bilo je sjajno. Ko ne bi bio motivisan da igra protiv tih momaka. Naravno je da je teško, ali naravno i da je sjajno iskustvo. Ono što sam naučio igrajući protiv njih je ono što ću primenjivali u sledećim mečevima. Ja sam gledam ove igrače od kada mi je deset godina. Morate da se borite protiv njih svaki momenat utakmice.

A šta to “toliko” Aleksej uči? Lista je kako sam kaže podugačka.

– Trenutno radim na svemu: dribling, šutu, igri u odbrani, radim svaki dan u teretani sa tegovima kako bih ojačao telo… Ako želiš da budeš veliki igrač i da pomogneš svom timu, moraš da budeš sjajan u svemu i da radiš sve na terenu.

Pročitajte još

Jasno je da je Aleksej imao na ovom meču priliku da vidi kako to radi najbolji meču najboljima. Utakmicu protiv Oklahome Lebron Džejms je završio sa 26 poena, šest skokova, sedam asistencija. Rezervni centar Herel je dodao 21, a Entoni Dejvis je uz 18 poena, sakupio i seam skokova.

Uz Pokuševskog dvocifren broj poena imali su i Gildeus-Aleksander (17 poena), Robi (10 poena uz devet asistencija) i Hil sa deset.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike