Odlični Partizan završio sa "Karađorđem": Velika noć Izraelca Natha, Vojvodina igrala pod anestezijom

25.07.2021

21:00 >> 21:18

0

Crno-beli rezultatski i igrački pokazali da su mnogo bolji tim od lala

Odlični Partizan završio sa "Karađorđem": Velika noć Izraelca Natha, Vojvodina igrala pod anestezijom
Copyright Bibras Natho/FK Partizan

Fudbaleri Partizana zabeležili su i drugu uzastopnu pobedu na novosadskom “Karađorđu”, jer je posle trijumfa nad Proleterom na istom stadionu oružje položila i Vojvodina – 0:2. Oba gola bili su delo odličnog Izraelca Bibrasa Natha u 4. i 58. minutu.

Još jednom se pokazalo da Partizan kad rano dođe u vođstvo iz prve svoje prilike, protivniku ostavlja minimalne šanse da do kraja meča napravi nešto značajnije. Kada se toj situaciji iz 4. minuta, u kojoj Izraelac “drop-kikom” trese mrežu golmana Simića, doda i umorna i bezidejna Vojvodina, onda nije bilo ni čudo što su tri boda otišla u Humsku. Potpuno zasluženo!

Crno-beli su dominirali terenom od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka. Nisu stvorili previše prilika, ali su znalački iskoristili dve koje su se ukazale, pri čemu je Natho pokazao da i dalje raspolaže rutinom kakvu je teško videti na srpskim superligaškim terenima.

VojvodinaPartizan 0:2 (0:1)

Stadion: Karađorđe. Sudija Novak Simović. Strelac: Natho 4, 58. Žuti kartoni: Bastajić – Lutovac.

Vojvodina: Simić – Cucin, Stevanović, Kovačević, Devetak – Topić, Busnić (od 65. Maksimović) – Simić (od 77. Kabić), Čović, Novevski (od 46. Bastajić) – Mrkaić (od 59. Zukić). Trener: Slavoljub Đorđević.

Partizan: Popović – Lutovac (od 86. Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Holender (od 62. Marković), Natho (od 62. Pantić), Jović (od 73. Pavlović) – Rikardo (od 61. Milovanović). Trener: Aleksanadr Stanojević.

Glavni sudija biće Novak Simović, a pomagaće mu Miloš Simović i Danilo

Nikolić.

3. minut – Crno-beli očekivano imaju više od igre na početku utakmice

4. minut – Akciju je poveo Holender, ali su posle njegovog pokušaja i šuta Lutovca igrači Vojvodine uspeli da na kratko zaustave opasnost. Lopta je, međutim, u gužvi došla do Natha, koji je sa 15 metara bio neumoljiv – 0:1 za Partizan. Odličan početak derbija za crno-bele.

8. minut – Gostima očigledno odgovara atmosfera na stadionu “Karađorđe”. Posle sjajnog starta protiv Proletera, ponovo dominiraju terenom i kada se nasuprot njih nalaze igrači Vojvodine.

12. minut – Lutovac pokazuje da se zaželeo uloge startera. Često probija po desnom krilu, iako mu je uloga u timu pre svega defanzivna.

13. minut – Dete Partizana, desni bek Vojvodine Cucin probaop je da probije odbranu matičnog kluba po svojoj strani. To mu je i pošlo za rukom, ali je njegov centaršut prema Mrkaiću bio neprecizan.

Pročitajte još

17. minut – Gosti su samo prividno spustili tempo. Vreba se svaka prilika za kontru. Jednom je Nathova lopta tražila Jojića u praznom prostoru, a drugi put je Izraelac pokušao da proigra Rikarda.

18. minut – Crno-beli ponovo u opasnom naletu. Rikardo je probao nešto više da napravi iz poseda koji je imao u kaznenom prostoru, ali je njegov šut izblokiran. Prema mišljenju gostiju bio je to povod da Simović pokaže na penal, ali sudija je samo pokazao da se igra dalje nastavi. Snimak pokazuje da je igrač Vojvodine zaista igrao rukom, ali je to bio odbitak od bloka njegovog saigrača, pa bi se moglo zaključiti da je arbitar u ovom slučaju dobro postupio.

22. minut – Vojvodina je potpuno zaustavljena, stalno u defanzivnom stavu, sa velikim problemima iznose loptu preko polovine terena.

25. minut –  Jović se pojavio na desnoj strani, odakle su najčešće dosad delovali Holender i Lutovac. Njegov centaršut je iznenadio Uroševića, pa je prilika otišla u nepovrat.

Fudbaleri Partizana/FK Partizan

Pročitajte još

28. minut – Izgleda da ritam od tri meča nedeljno teže podnose igrači Vojvodine.

30. minut – Partizan opasnije pritiska po desnoj strani, to je sad već očigledno. Da li su nametnuli igrači koji su uz taj deo terena ili je u pitanju taktičko rešenje i procena stručnog štaba Partizana da je to slaba tačka protivnika, pokazaće, možda, nastavak derbija.

32. minut – Sudar Busnića i Rikarda, ukazuje se pomoć centarforu Partizana. Za svaki slučaj na zagrevanje je otišao mladi 18-godišnji Milovanović.

35. minut – Domaći nikako ne uspevaju da pronađu rešenje za prvi odbrambeni blok koji je visoko postavio Stanojević. Odatle i razlog što je dosad zabeležen samo onaj pokušaj centaršuta Cucina prema Mrkajiću i ništa značajnije od toga.

36. minut – Prvi ozbiljniji pokušaj “lala”. Čović je tražio Mrkaića, ali je Vujačić uspeo da izbaci loptu u korner pre nego što je napadač domaćih uspeo da reaguje. Udarac iz ugla je ponovo izrodio jednu malo opasniju situaciju pred Popovićem, što se na kraju završilo intervencijom Saničanina.

Pročitajte još

40. minut – Rikardo ne pronalazi način da se nametne kao jedno rešenje u napadu. Trudi se igrač sa Zelenortskih ostrva, ali mu igra kada je okrenut leđima protivnčkom golu ne donosi prostor da se pokaže kao strelac.

43. minut – Da su u pitanju bokseri u ringu, sudija bi prekinuo meč i zatražio borbu od aktera. Tako trenutno izgleda situacija na “Karađorđu”.

45. minut – Ponovo su crno-beli podigli nivo agresivnosti kada se izgubi lopta. Posed se vraća za manje od pet sekundi. Urošević je uspeo da sa levog krila pronađe Natha, čiji je udarac završio u naručju Simića.

Kraj prvog poluvremena

Posle prvih 45 minuta igre Slavoljub Đorđević ima dosta razloga da bude zabrinut za konačan ishod utakmice, jer njegova rešenja nisu se pokazala dovoljno ubedljivim da bi zabrinula Aleksandra Stanojevića. Problemi se javljaju na sredini terena i to u momentima kada njegovi fudbaleri dođu do poseda, jer lopta se teško zadržava u nogama, pa stoga i nije bilo dovoljno opasnih akcija pred golmanom Popovićem. Moguće je da u nastavku šansu dobije mladi Dejan Zukić, koji ume da poveže sredinu sa napadom, a može se pojaviti i u završnici.

Kod Partizana nije bilo jasnih slabosti u igri, budući da su brzo došli do vođstva preko Natha i onda su kontrolisali igru, ne ostavljajući domaćinu ni promil šansi da ih iznenadi iz kontri.

46. minut – Bastajić umesto Novevskog, prva izmena u Vojodini.

48. minut – Partizan odustao od visokog presinga. Veći deo terena prepustio “lalama”. Namera je da se ostavi više prostora za sprintove Rikarda.

50. minut – Miran početak drugog poluvremena na derbiju u Novom Sadu.

52. minut – Već tri minuta sve se dešava na levoj defanzivnoj strani Partizana. Vojvodina prividno ima veću inicijativu, ali nema većih problema za goste.

54. minut – Ovakav razvoj situacije sigurno da više odgovara timu koji ima rezultatsku prednost. Ulazak Bastajića jeste malo uneo živosti, ali nije dovoljno da bi se nešto više iz toga izrodilo.

58. minut –  Goooool – Natho!

58. minut – Holender se borio sa Bastajićem za jednu ničiju loptu po desnoj strani, što je na kraju donelo Jojiću brisan prostor sve do peterca Vojvodine. Baš iz tog dela šesnaesterca odigrao je povratnu po zemlji do Natha, čiji je šut po zemlji pogodio stativu i od nje se odbio u gol – 0:2 za Partizan!

61. minut – Strelac dva gola Natho ustupio je svoje mesto Pantiću, Rikardo je izašao, a umesto njega igraće Milovanović, dok je Lazar Marković zaigrao umesto Holendera.

66. minut – Ritam meča je dosta opao, jer Vojvodina nema snage da promeni tok meča. Sa druge strane, Jović je bio u prilici da završi utakmicu trećim golom, ali je kao i protiv Dunajske Strede odlučio da napravi potez više. Simić je zahvaljujući tome došao do lopte.

67. minut – Stanojević besan na Jovića. Čulo se kako mu je doviknuo “ne budi bezobrazan”. Da li će ova packa promeniti nešto u odnosu mladog fudbalera prema igri?

71. minut – Korner za Partizan mogao je da donese i više od tri pokušaja da se pronađe Milovanović u kaznenom prostoru.

73. minut – Jović izašao iz igre. Na terenu je Lazar Pavlović.

76. minut – Odavno Partizan nije naišao na lošiju Vojvodinu. Potpuna nemoć “lala” i dominacija crno-belih. Pantić umalo da pogodi za 0:3, Simić jedva paradom sprečio pogodak. Posle kornera Vujačić glavom zamalo je šutirao pored stative.

77. minut – Uroš Kabić umesto Veljka Simića.

79. minut – Izgleda da se većini aktera više ne igra ovaj derbi, što iz ugla crno-belih deluje razumljivo, ali nije jasno kako Vojvodina ovim stavom misli da vrati navijače na stadion.

83. minut – Štoper Vojvodine Stevanović imao je pogled ka golu Popovića, ali nije bio ni blizu toga da ga ugrozi.

84. minut – Vladimir Stojković je na tribini kao navijač. Već sutra bi mogao da postane igrač Al Fejhe iz Saudijske Arabije, pa je to razlog što se pozdravlja sa svojim navijačima pred definitivnu selidbu u novi klub.

86. minut – Loš razvoj situacije za crno-bele. Teren je napustio Aleksandar Lutovac zbog povrede. Umesto njega igraće Marko Živković, što neće ostaviti posledice na ovaj duel protiv “lala”, ali bi moglo da stvori glavobolje za meč sa Dunajskom Stredom. Stanojević je Lutovca odredio kao zamenu za povređenog desnog beka Miljkovića, budući da Živković, zbog svoje suspenzije koju vuče iz dana kada je igrao za Vojvodinu, nema pravo nastupa u Slovačkoj.

89. minut  – Šut Kabića glavom sa penala završio zamalo pored gola. Najbolja prilika za Vojvodinu na utakmici.

90+1. minut – Tri minuta nadoknade.

KRAJ

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike