Od tragičara do heroja: Filip Holender objašnjava gde leži tajna

22.11.2020

10:51 >> 10:52

0

Autor: D. B.

Fudbaler Partizana o meču protiv Proletera u Superligi

Od tragičara do heroja: Filip Holender objašnjava gde leži tajna
Copyright MN Press

Još jedno kolo Superlige i još jednom Partizan je “hodao po nervima” svojim navijačima. Junak minimalne pobede nad Proleterom iz Novog Sada bio je Filip Holender, koji je tokom meča u Beogradu prešao put od tragičara do heroja – promašio je penal, a onda je postigao odlučujući gol.

MN Press

Ovo mi je treća utakmica koju počinjem i srećan sam zbog gola koji sam postigao. A penal, to moraš da zaboraviš. To se dešava, ali igrač mora da izdrži do kraja posle toga i mirne glave nastavi da traži rešenje ka golu. Kada se takve stvari dese, iako naravno nije u tom momentu prijatno ni ekipi, trenerima, navijačima, cela ekipa mora da veruje da će pogodak doći. Tako je i bilo, verovali smo, momci su bili složni svi do jednog i uzeli smo tri boda – kaže Holender.

Mnogo toga ne ide na ruku rođenom Kragujevčaninu od kada je stigao u Humsku.

– Istina je, nisam klasična devetka. Volim da igram u napadu pored nekog ko je klasična devetka, ko izvlači taj prostor i iz drugog plana da pomažemo ekipi maksimalno. Došao sam sa reprezentativne pauze, onda sam opet sad bio odsutan, ali su me svi prihvatili sjajno od prvog do poslednjeg. Sa Bojanom Ostojićem sam u sobi i onda možete misliti koliko je energija na nivou!

Pročitajte još: O Filipu Holenderu znate sve, ali da li znate kako je njegov otac reagovao kada je prešao u Partizan

A dok je bio sa reprezentacijom ostvario je ograman uspeh – Mađarska se plasirala na EP.

– Fantastičan uspeh i doživljaj. Presrećan sam što smo uspeli da se plasiramo na tako veliko takmičenje. Bilo je ogromno iskustvo igrati za prolaz.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike