Obradović za 24sedam poručio: To što Đoković pokazuje na Australijan openu je neka druga dimenzija

16.02.2021

19:30 >> 19:45

0

Autor: Milan Nastić

Teniska struka je saglasna da je prvi reket sveta na korak od odbrane titule u Melbrunu

Obradović za 24sedam poručio: To što Đoković pokazuje na Australijan openu je neka druga dimenzija
Copyright Profimedia.rs

Novak Đoković je još jednom pokazao zašto je najbolji teniser sveta. Posle problema sa povredom, gde je čak bio blizu da odustane od nastavka Australijan opena, srpski teniser je uspeo da se opravi, pobedi Tejlora Frica, Miloša Raonića, danas Aleksandra Zvereva i plasira se u deveto polufinale prvog grend slema u sezoni.

Nikola Pilić, bivši trener Novaka, poručio je za 24sedam da je povreda iza njega i da je opet najozbiljniji kandidat za osvajanje Australijan opena.

– U meču protiv Zverava videlo se da je Nole zdrav i to je pokazao u samom meču. Igrao je jedan kvalitetan meč, i sada je on opet u trci da osvoji deveti put njegov omiljeni turnir. Nema dileme da je Đoković uživa na ovoj podlozi, kao i Nadal na Rolan Garosu. To je normalno, ovde je osvojio prvi grend slem, odgovara mu teren, podloga, ambijent, i definitivno da sa najvećim motivom igra na ovom turniru – počeo je razgovor Pilić za 24sedam.

Pročitajte još

Iskusni stručnjak osvrće se i na narednog protivnika Aslena Karaceva, koji je kao 114 igrač na svetu stigao do polufinala grend slema u Melburnu.

– Naravno da je Novak favorit, tu nema dileme, ali veoma je teško igrati protiv takvih igrača. On je pokazao kvalitet, iako mu je ovo prvi put da se plasirao u neko polufinale ATP turnira. Videćemo, kako će sve to izgledati na samom meču. Dobro i jako udara loptu, i definitivno Karacev nema šta da izgubi, i to može da bude njegova prednost. Ali, opet, Novak je najbolji na svetu i sigurno neće potceniti ruskog igrača.

 

Tanjug /AP Photo/Andy Brownbill/

Nikola Pilić se osvrnuo i na drugu grupu u kojoj su Nadal, Medevedev, Rubljov, i Cicipas.

– Meni se najviše sviđa Rubljov, za mene igra najlepši tenis, ali Medvedev je odličan igrač. Veoma specifičan servis, pomalo i čudan, ali on je taj tip igrača, i vidim da već duže vreme nema poraz. Opet, u tom delu korstura Nadal, veliki favorit, još nije izgubio set na Australijan openu, ali biće dosta uzbuđenja na tim mečevima.

Nikola Pilić ističe da je ogroman uspeh što će Novak za nekih dve nedelja postati rekorder po broju nedelja na prvom mestu.

Uskoro, Novak će postati igrač sa najviše nedelja na prvom mestu. Znate, šta znači da neko bude 311 nedelja na svetu, pa to samo da izgovorite, pa vam izgleda neverovatno. Ja, kao bivši teniser, pa onda i trener, smatram da je to izuzetno veliki uspeh. Svi samo spominju grend slemovi, ali i ovo je rekord za svako poštovanje – zaključio je Pilić za 24sedam.

Pročitajte još

Dejan Vraneš, bivši selektor Fed kupa reprezentacije Srbije, sa kojim su naše devojke stigle do finala ovog takmičenja, ističe da je Đoković uspeo da prebrodi problem sa povredom.

– Kritično je bilo protiv Frica i Raonića, ali kako sada stoje stvari, to je pregrmeo i ponovo je glavni favorit za osvajanje Australijan opena. Igra dobar tenis, motivisan, želi da osvoji po deveti put turnir u Melburnu i blizu je tog cilja. Ostale su mu još dve prepreke, pa ćemo da vidimo, ali njegova igra uliva poverenje – kazao je Vraneš za 24sedam.

Teniski trener Bogdan Obradović smatra da je Novak čudo i da je neverovatno koliko dobro igra na Australijan openu.

Ovo što Đoković prikazuje u Australiji, to je neka dimenzija, o kojoj niko ne može ni da razmišlja. To, što on uspeva, može da se poredi sa čudom. Da neko više od jedne decenije dominira na ovom grend slemu, može samo neko ko je najbolji na svetu, a to i jeste Đoković. Što se tiče sledećeg protivnika, verovatno široj javnosti nije poznat, ali nama koji smo u tenisu su, znamo za njega. Poslednjih godina je malo lutao zbog povrede, ali je dobar igrač – kazao je 24sedam Obradović.

Bivši selektor Dejvis kup selekcije Srbije Radmilo Armenulić ističe da se kod Novaka i u meču protiv Zvereva video neki strah zbog povrede.

Igra mu je izgledala mnogo tečnija, ali u nekim trenucima kod njega se mogla videti bojaznost da se ne povredi. Ipak, uliva nadu da je ono najgore iza njega, i mislim da će mu polufinale biti lakše, nego što je to bio slučaj u prethodnim mečevima protiv Frica, Raonića i Zvereva. Ja bih lično voleo da vidim finale Đoković-Nadal, pa da se vidi ko je u ovom trenutku bolji – rekao je za 24sedam Radmilo Armenulić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike