Zverev najavio buru u svetu tenisa: Razgovarao sam sa Novakom, neće moći tako da se igra...

16.02.2021

15:58

0

Autor: D. B.

Izgleda da je nastavak sezone po sadašnjim pravilima više nego ugrožen

Zverev najavio buru u svetu tenisa: Razgovarao sam sa Novakom, neće moći tako da se igra...
Copyright Tanjug/ AP Photo/ Andy Brownbill

Izgleda da je nastavak teniske sezone – ugrožen. Aleksandar Zverev je izneo mišljenje i kako je objasnio na isti način razmišljaju i Novak Đoković i Vasek Pospišil koji se nalaze na čelu PTPA udruženja igrača, da ne vidi da će sledeći turniri moći da budu odigrani na način na koji je to ranije zamišljeno i dogovoreno.

– Ne možemo sada da imamo putovanja igrača iz zemlje u zemlju. To je tako jednostavno. U različitim državama važe različita pravila. U zavisnosti od toga koji pasoš ko ima možda neki igrač neće ni moći da uđe u neku državu gde bi trebalo da se takmiči. Znam da igrači iz Južne Amerike zbog toga imaju mnogo problema. Mi sada ne možemo da imamo “putujući tur”. Možda bi trebalo da nađemo neko mesto kao što je Melburn i da igramo više nedelja na istom mestu i više turnira u toku tih nekoliko nedelja. I onako u Evropi ne možemo da imamo gledaoce. Šta ima veze gde ćemo da igramo. Možemo da lepimo na teren imena različitih gradova. Možemo i da menjamo pozadine iza igrača kada dajemo izjave… Razgovarao sam o tome sa Novakom i Vasekom – objasnio je Nemac.

A što se tiče meča protiv Đokovića, Zverev je više nego razočaran.

– Napravio sam previše grešaka. Ali, morate da znate da je jedna od najtežih stvari u našem sportu da sačuvaš servis protiv Novaka. Razočaran sam zbog rezultata. Ono što me najviše boli je to što sam imao šanse u drugom i trećem setu. Da sam poveo sa 4:0 ili 5:1 to bi sve promenilo. Meč je bio sjajan. Obojica sam igrali dobro i to i Novak mora da prizna. Definitivno nisam zadovoljan rezultatom.

Pročitajte još

Upitan je i Zverev da li je na ishod meča uticalo to što su Novak i on bili povređeni

– Danas smo obojica fizički bili dobro. Odigrali smo meč sa mnogo potrošnje. Ne znam šta je on rekao za sebe, ali mislim da smo obojica bili dobro – objasnio je Zverev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike