Novak progovorio o ocu Srđanu: Volim ga, ali...

14.04.2021

17:17

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta pokušao je da objasnio stavove svog oca koji su podigli dosta bure

Novak progovorio o ocu Srđanu: Volim ga, ali...
Copyright MN Press

Ako je neko poznat da govori ono što misli, bez obzira na to kako će te reči biti prihvaćene onda je to otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan.

A Srđan je bio aktivan u medijima posle Novakove osvojene titule na Australijan openu. Posebno je mnogo kontroverzi u svetu izazvala Srđanova rečenica da je “Rodžer Federer veliki šampion, ali da nije dobar čovek”. Čini se da je baš zbog toga Novak i dobio pitanje u razgovoru sa medijima posle pobede nad Janikom Sinerom u 2. kolu Mastersa u Monte Karlu.

MN Press

– Volim svog oca. Uvek mi je pružao veliku podršku, pogotovo na početku karijere. Ali ne mogu da utičem na ono što on priča. Svako je slobodan da kaže šta misli. Moram to da prihvatim i poštujem. Moj otac je strastven čovek, voli me i brani me. Znam da to radi sa najboljim namerama. Možda svi radimo ili pričamo nešto zbog čega drugi mogu da se uvrede. Biću uz oca uvek, mi smo porodica i pokušaću da ga zaštitim. Mada ne mogu da kažem da sam saglasan sa onim što priča – objasnio je Đoković.

Novak je obelodanio i kada će svetlost dana videti dokumentarni film koji je snimljen o njemu, a govorio je i o poređenjima između njega i njegovog današnjeg rivala Janika Sinera.

Pročitajte još

– Ne volim da pravim takva poređenja. On je veoma talentovan igrač, već se dokazao, igrao je finale mastersa, osvojio je nekoliko turnira. Ono što mene najviše oduševljava je njegov profesionalizam, posvećenost svakodnevnoj rutini. Čini se da je zreliji od svojih vršnjaka. Dopada mi se njegova igra. Naravno, uvek ima prostora za napredak – jasan je Novak.

Đoković će sutra igrati protiv Britanca Danijela Evansa u sledećoj rundi Mastersa u Monte Karlu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike