Obradović za 24sedam: Ne brinite za Noleta, nije u krizi, biće najbolji na Rolan Garosu

10.05.2021

11:30 >> 11:41

0

Autor: Milan Nastić

Iskusni trener smatra da su Đokoviću prioriteti grend slemovi

Obradović za 24sedam: Ne brinite za Noleta, nije u krizi, biće najbolji na Rolan Garosu
Copyright MN Press

Turniri na šljaci ulaze u završnu fazu. Ostao je još masters u Rimu, koji je počeo juče, i najvažniji – Rolan Garos, koji startuje za dve nedelje u Parizu.

Naravno, za nas je glavno pitanje može li Novak Đoković da osvoji i drugi grend slem zaredom, čime bi se još više približio Rafi Nadalu i Rodžeru Federeru, koji su 20 puta podizali pehar na prestižnim teniskim turnirima u svetu.

Činjenica je da je Španac “kralj šljake” i nepobediv na Rolan Garosu, ali rezultati trećeg igrača na svetu ulivaju nadu da bi Novak mogao da skine s trona Nadala.

Ni Đoković ne može da se pohvali da je ove sezone bio uspešan na ovoj podlozi – izgubio je u drugom kolu Monte Karla, u Beogradu je poražen u polufinalu, dok u Madridu nije ni učestvovao.

Tim povodom 24sedam je razgovarao sa proslavljenim teniskim trenerom Bogdanom Obradovićem, koji ističe da je srpski teniser fokusiran na grend slemove i da su mu ti turniri prioritet.

Pročitajte još

Ne treba da brinu Novakovi rezultati na prethodnim turnirima na šljaci. Njegov prioritet je Rolan Garos, i smatram da će on biti u najboljoj formi kad bude najvažnije. Sve ostalo ga ne zanima. Mislim da se on ne opterećuje time šta je uradio u Monte Karlu, Beogradu, ili šta će sada da uradi u Rimu. Njegov fokus su Pariz i osvajanje drugog grend slema zaredom, i siguran sam da on ima snage za tako nešto. To su turniri koji ga u ovom trenutku zanimaju, sve ostalo za njega nije toliko bitno – počeo je razgovor za 24sedam Obradović.

 

Tanjug/AP Photo/Michel Euler

 

Bivši Dejvis kup selektor ističe da ne treba da brine to što Novak ne igra u kontinuitetu dobro, odnosno što bira na kojim turnirima će da igra.

– Prošla su ta vremena kada nisi smeo da preskačeš turnire kako bi ostao u formi. Novak je nešto posebno, i to pravilo za njega ne postoji. On nije klasičan teniser. Novak je u svojoj karijeri išao suprotno logici, i to se pokazalo uspešnim. Mislim da je Nole fizički i psihički spreman za Rolan Garos i da nikog ne treba da brinu porazi u Monte Karlu i Beogradu. On tačno zna šta radi.

Pročitajte još

Bogdan Obradović smatra da Rafa Nadala neće biti izrazit favorit kao prethodnih godina.

Rafa ne dominira na šljaci, kao što je to bio slučaj prethodnih sezona. To se moglo videti u Monte Karlu, Barseloni i Madridu. Čini mi se da se sve teže oporavlja i ne bih se kladio da će osvojiti Rolan Garos. Nema tu snagu, ali videćemo kako će to sve da izgleda u Parizu. Činjenica je da su Nadal i, posebno, Novak i dalje najbolji kad se igraju mečevi na tri seta. To pokazuje koliko su mentalno jaki, ali moramo biti svesni toga da dolazi vreme nekih mlađih igrača i da oni polako preuzimaju primat u svetskom tenisu.

Iskusni stručnjak ističe da su ostala samo njih dvojica od plejade igrača koji su dominirali svetskim tenisom u prethodnom periodu.

Došlo je do smene generacija, i to je normalno. Pogledajte ko je osvajao turnire pre nekoliko godina, od Vavrinke, Mareja, Čilića, Federera, ostali su samo Novak i Rafa. Sada su u samom vrhu Tim, Cicipas, Zverev, Bertini, to je prirodan proces. Mada ne treba potceniti Roždera, ko zna, možda ponovo vaskrsne, kao i one godine kada se posle duže pauze vratio i osvojio Australijan open – zaključio je Obradović za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike