Saša Obradović za 24sedam: Nećemo se nikada predati, takva nam je narav

23.10.2020

13:48 >> 16:53

0

Trener crveno-belih posle velike evroligaške pobede protiv ruskog CSKA

Saša Obradović za 24sedam: Nećemo se nikada predati, takva nam je narav
Copyright MN Press

Pod dirigentskom palicom Saše Obradovića Crvena zvezda je na domaćem terenu već ostvarila dve velike pobede u Evroligi. Početkom oktobra je Baskonija osetila na svojoj koži snagu crveno-belih (90:73), a sinoć su nekadašnji “Pionir” pognute glave napustili i košarkaši CSKA. Morali su posle produžetka da pruže ruku i čestitaju svim članovima Obradovićeve mašinerije, koja je pokazala da čak i kad poraz deluje veoma blizu, neće odustati već će se boriti sve dok sudija ne odsvira kraj. Baš takav karakter je nekada imao šef stručnog štaba, koji je u istom dresu vodio velike bitke.

– Teško je da uporedim sa vremenom kad sam bio igrač, ali prosto to je neka moja filozofija. I kada smo gubili 14 razlike, mi smo verovali svi zajedno, bili smo na istoj strani. Posle 14, 15 godina u trenerskoj ulozi, izgradio sam jasnu filozofiju koja podrazumeva ogroman rad i svakodnevno ulaganje. Ne očekujem da u ovom trenutku igrači budu baš onakvi kako ja želim, još je rano. Ali veoma je bitno da imamo dobru saradnju i da oni pokušavaju da urade ono što tražim od njih – poručio je Saša Obradović u razgovoru za 24sedam dan posle velike pobede. – Meni je bitno da na minus 14 ne odustajemo. Naravno da možeš da izgubiš od CSKA, ali to ne sme da se desi na loš način. Pri tom rezultatu ja razmišljam o sledećoj akciji i kako na staložen način da dođemo do poena, a ne nekim ludim šutevima.

Ponovo se kao glavna karika izdvojio Džordan Lojd, koji od početka sezone igra na vrhunskom nivou.

On je super igrač i dobro je da pruža ovakve partije. Mada, Zvezda ne sme da bude samo Lojd. Mi svi moramo da uložimo velike napore da i ostalim igračima nađemo prave uloge. Da ne zavisi naš rezultat od toga da li je Džordan Lojd imao performans ili ne. Zato su i dovedena dva igrača Teri i Ročesti, treći treba da stigne – O’Brajant. Sad je potrebno sačekati Ročestija koji nije baš u najboljoj formi, kao i Teri, ali bitno da smo na vreme reagovali. Mnogo toga se već zna, poznato je ko su glavni kreatori… Još neke uloge ćemo uskoro iskristalisati.

Kuridža Zvezdin heroj iz senke: O pobedi protiv CSKA, zahtevima Obradovića, O’Brajantu, prošloj sezoni…

U pobedi protiv CSKA bitne role imali su i igrači iz senke.

– Svako je u nekoj fazi doneo nešto svoje. Iako je bilo i faza koje su prazne. Lazić je doprineo u odbrani, Rit na obe strane terena, Jagodić-Kuridža je pravio razliku i koristio svoju snagu protiv Klajburna. Ročesti se bori sa kondicijom, a onda doda nekoliko pasova koji su po mom mišljenju odlučili pobednika – za Terija i Davidovca u korneru. Pa onda Hol u određenom trenutku, Kori Volden… Kad se sve podvuče odlična timska pobeda, iako se to ne vidi toliko u statistici, jer ona ne pokazuje sve.

Ovaj trijumf uliva crveno-belima veliko samopouzdanje, pogotovo zbog načina na koji su do njega došli. Sada imaju skor 2-2 u Evroligi, a u narednom kolu će igrati protiv Himkija u Rusiji 30. oktobra. Pre toga čeka ih meč sa Megom u nedelju od 12.00.

– Veliki napor je uložen da bi pobedili ekipu koja je favorit i koja po imenima igrača pripada samom vrhu, ali pokazali smo pravi karakter. Mi ćemo iz ovakvih utakmica dobiti samo još bolju atmosferu, sigurno da će se raditi bolje posle ovoga. Ipak, ne smemo da se zadovoljimo sa samo ovom jednom pobedom. Moramo poštovati naredne protivnike, pogotovo u ABA ligi, duga je sezona pred nama.

Da su navijači mogli da prisustvuju meču, sigurno da bi tribine bile ispunjene do poslednjeg mesta. Igrači samo mogu da zamisle kakvo bi slavlje bilo posle ovakvog trijumfa.

– Kad su oni tu može da bude i dobro i loše, jer postoji mogućnost da se zbog prelepog ambijenta “izgori” na terenu. Ali košarka se igra zbog njih. Mi osećamo i tih 100 ljudi koji mogu da uđu u halu. Osećamo njihovu energiju po gradu. Stranci znaju gde su došli. Lojd zna da je dolazak bio najbolji za njegov razvoj… Svi smo svesni težine koju nose naše uloge – zaključio je Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike