Obećanje je dato, Pokuševski zna gde počinje NBA karijeru?

14.11.2020

20:18

0

Autor: Adam Štulić

Talentovani srpski košarkaš, navodno, postigao dogovor sa Oklahomom

Obećanje je dato, Pokuševski zna gde počinje NBA karijeru?
Copyright MN Press

Pominjalo se da će u Denver kod Nikole Jokića ili u Dalas kod Bobija Marjanovića i Luke Dončića, povezivali su ga s Lejkersima, Bostonom, Hjustonom, Milvokijem… Na kraju, pre svih njih, do Alekseja Pokuševskog je stigla Oklahoma…

Ekskluzivnu informaciju doneo je jedan od najboljih NBA analitičara, kolumnista portala “The Athletic” i bivši potpredsednik košarkaških operacija Memfisa Džon Holindžer, koji je otkrio da je srpski vunderkind već postigao dogovor s čelnicima Tandera.

“Taj momak iz Srbije bi mogao da bude budućnost nekog NBA kluba”

– Priča se da je Pokuševski već dobio obećanje da će biti izabran u prvoj rundi drafta. Ako probamo da sagledamo širu sliku, verovatno je zbog toga i propustio najveći deo sezone 2019/20, zavisno od momenta kada je to obećanje dobio. Da dodam ulje na vatru, izneću vam dva podatka. Prvi – agent Alekseja Pokuševskog Džejson Rejn je radio u Oklahoma Siti Tanderima. Drugi – Oklahoma je nadaleko poznata u košarkaškim krugovima koja daje obećanja svojim pikovima, koji zato nestaju iz vidokruga drugih timova mnogo pre samog drafta – kazao je Holindžer.

Tornjevi blizanci Mege odustali od NBA drafta

“Pijaca” najjače košarkaške lige na svetu održaće se 18. novembra, a košarkašu Olimpijakosa predviđa se izbor u prvoj rundi drafta, u kojoj Oklahoma ima pravo tek na 25. pika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike