Novi kapiten "orlova" otkrio kako bi trebalo da izgleda Piksijeva Srbija

23.03.2021

16:49

0

Autor: Adam Štulić

Dušan Tadić pričao posle prvog radnog dana sa selektorom Draganom Stojkovićem

Novi kapiten "orlova" otkrio kako bi trebalo da izgleda Piksijeva Srbija
Copyright MN Press

Dileme više nema, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije je Dušan Tadić. Selektor Dragan Stojković na šaljiv način je pokušao da dočara koliko je odluka o tome ko će nositi traku bila teška, otkrivši šta očekuje od ofanzivca Ajaksa.

A kako novom vođi “orlova” deluje početak rada sa legendarnim srpskim fudbalerom, koji će pokušati i kao selektor da odvede nacionalnu selekciju na Mundijal.

– Veoma pozitivno. Kada smo u ponedeljak završili sastanak mislim da je bila prelepa reacija cele grupe. Vidi se da selektor želi da nam ugradi samopozdanje, šarm, harizmu. Svi su to osetili. Mislim da su svi zadovljni, da upijamo i da slušamo njegove ideje kako bismo ih sproveli na pravi način. Svako će tako doći do izražaja i nadam se da ćemo u tome uspeti – rekao je Tadić.

Srbija po vizu za Katar, gde će se sledeće godine održati prvenstvo sveta, kreće u sredu duelom protiv Irske u Beogradu.

– Sigurno je teško da se spremite za tri dana. Voleli bismo da imamo više vremena, ali ne gubimo ga. Treniramo, ima dovoljno vremena da pažljivo saslušamo sve zahteve i da se dobro pripremimo – kazao je jedan od najiskusnijih reprezentativaca Srbije, dodavši da se svaki put priča o formi, što je reč u koju on ne veruje.

– Više mi sviđa reč konstantnost. Uvek moraš da budeš konstantan. Uvek moraš da težiš da budeš na određenom nivou. Moraš da budeš konstatan, da se dokazuješ na svakom treningu. Ne smeš da se opustiš. Može da bude boljih ili lošijih dana, ali ne i da se opustiš.

Tadić je istakao da orlovi u novi kvalifikacioni ciklus ulaze sa trijumfalnim ambicijama.

– Prošle kvlifikacije smo krenuli protiv Iraca. Gubli smo i vratili smo se, pa smo na kraju bili zadovljni bodom. Krećemo u nove kvalifikacije, hoćemo pobedu i nije bitno ko je protivnik.

Novi selektor Srbije je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio na SP 1998. godine u Francuskoj tadašnju reprezentaciju Jugoslavije.

– Sigurno da je veoma bitno što je selektor bio igrač. Mister je proživeo sve što mi proživljavamo. To iskustvo pokušava da podeli sa nama. Veoma je bitno kada je jedan od najvećih igrača u našoj istoriji na toj funkciji. Mundijal 1990. sam ispratio kroz isečke, SP u Francuskoj sam pratio, nadam se da možemo i mi tako. Nadam se da ćemo da se plasiramo i da ćemo svi da uživamo – kazao je Dušan Tadić, uz nadu da će “orlovi” biti efikasni.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike