Srbija ima novog kapitena, a Piksi od njega očekuje "fudbalsku poeziju"

23.03.2021

15:43

0

Autor: D. B.

Nisam mogao da spavam zbog ove odluke

Srbija ima novog kapitena, a Piksi od njega očekuje "fudbalsku poeziju"
Copyright Profimedia

Sat otkucava. Sutra u ovo vreme ponovo ćemo svi sa nestrpljenjem očekivati novi početak fudbalske reprezentacije Srbije.

Tima koji će sa klupe voditi Dragan Stojković Piksi, a sa kapitenskom trakom oko ruke, očekivano Dušan Tadić.

Nisam mogao da spavam. Eto toliko je odluka bila teška. Naravno da je bila laka odluka. Dušan Tadić je naš kapiten i tu ništa nije sporno. Za mene su svi, figurativno kapiteni, a on će biti jedan od predvodnika pošto nosi i jedan lep broj na leđima i dovoljno je kvalitetan da bude kapiten – pola kroz šalu, a pola kroz zbilju objasnio je Stojković.

A novi vođa „orlova“ ne može da sakrije da je za njega to velika čast, ali i pomalo nametnuta tema.

– Kod nas malo previše pridajemo značaja toj kapiten-skoj traci. To i nije toliko bitno. Uvek morate da obavljate zadatak koje pred vas stavi selektor. Kao jedan od najiskusnijih odgovornost je na meni Nije bitno ko nosi traku. Svi moramo da preuzmemo odgovornost i svi moramo da budemo kapiteni.

Kada je reč o sličnostima izmađu Tadića i Stojkovića kao igrača, selektor je pokušao i da se malo našali.

Pročitajte još

– Ima velike razlike, ali godine su u pitanju. On je mlađi od mene. Prija kada te porede sa nekim ko to zaslužuje. Sećam se kada je pokazivao talenat, a da li smo isti – ne znam. To je da cene oni koji se time bave. Drago mi kada vidim poeziju kao što je njegova igra protiv Real Madrida. Ponosan si na to, mnogo je lepo kada vidiš nekoga tvog. Takvog Tadića hoću i ovde u reprezentaciji. Toga je svestan i on sam. A zašto bi mi smetalo to što nas neko poredi? Pa, lepo je kada vas se sećaju – slikovito je objasnio Stojković koji je i sam godinama bio kapiten nacionalnog tima.

Pokušao je Stojković, na njemu svojstven način da objasni i kako vidi mesto Tadića u formaciji Srbije i da li će biti iza klasničnog napadača ili u samom špicu.

– Dobro je što je i Dušan svestan da može daleko bolje i više. Odlične igre u Ajaku su za svaku pohvalu. Želimo da ga vidmo i u reprezentaciji. Biće igra koju voli, koja će prijati njegovom talentu. Ne vidim ga sigurno u odbrani, a na kojoj poziciji – videćemo. Bilo bi neozbiljno da ga stavim na desnog beka ili da bude centralni defanzivac. On je igrač koji ima kvalitet da rešava utakmice. Biće bliže protivničkom golu – zaključio je Stojković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike