Novak saznao protivnike na Olimpijskim igrama: Neće biti lak put do zlata

22.07.2021

05:39

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta na startu igra protiv Uga Delijena iz Bolivije

Novak saznao protivnike na Olimpijskim igrama: Neće biti lak put do zlata
Copyright Profimedia.rs

Novak Đoković je saznao protivnike na Olimpijskim igrama u Tokiju. Prvi reket sveta u prvom kolu igraće protiv Uga Delijena, Bolivijca, koji se trenutno nalazi na 139. mestu.

Ukoliko njega savlada, u narednom se sastaje sa boljim iz duela između Jana-Lenarda Štrufa iz Nemačke i Tijaga Monteira iz Brazila.

Pročitajte još

U trećem projektovanom kolu, Novakov protivnik bo mogao da bude Alehandro Davidovič Fokina, koji na startu igra sa Pedrom Souzom, da bi se u drugom kolu sastao sa boljim iz duela između Lorenca Muzetija i Džona Milmana.

Andrej Rubljov potencijalni je Đokovićev protivnik u četvrtfinalu, a u toj fazi mogli su da mu upadnu i Dijego Švarcman, Hubert Hurkač i Pablo Karenjo Busta, tako da je Rus težak žreb.

U projektovanom polufinalu, Novak bi igrao sa Aleksanderom Zverevom, koji na startu igra sa Jen-Hsunom Luom. U četvrtfinalu, Zvereva bi trebalo da čeka Hurkač, a prvi nosilac na putu mu je Lorenco Sonego.

Miomir Kecmanović, drugi srpski predstavnik u singlu, na startu će igrati sa Kamilom Majšakom iz Poljske, trenutno 115. igračem na ATP listi.

Ukoliko prođe Poljaka, Kecmanovića u drugom kolu čeka bolji iz okršaja Igoa Imbera i Pabla Anduhara.

Srpska teniserka Ivana Jorović igraće na startu protiv Alison van Ejtvank iz Belgije, a naše najbolje rangirana igračica Nina Stojanović počeće turnir protiv domaće teniserke Nao Hibino.

U ženskom dublu Aleksandra Krunić i Nina Stojanović igraće protiv Kineskinja Jan Džaosjuan i Ifan Sju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike