Novak eliminisan u četvrtfinalu Beča

30.10.2020

16:20 >> 19:55

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji srpski teniser ubedljivo poražen od Lorenca Sonega

Novak eliminisan u četvrtfinalu Beča
Copyright Profimedia

Prvi reket planete Novak Đoković završio je u četvtfinalu turnir u Beču.

Srpski as je, posle nacionalnog derbija s Filipom Krajinovićem, i regionalnog s Bornom Ćorićem, u trećem meču u asutrijskoj prestonici poražen od Italijana Lorenca Sonega 6:2, 6:1.

DRUGI SET

19.12′ – KRAJ

Kako je počeo, tako je i završio Sonego. Brejkom. Iskoristio je Italijan prvu meč loptu.

19.09′ – PROPALE TRI VEZANE BREJK LOPTE, NOVAK SERVIRA ZA OSTANAK U MEČU

Još jedan maratonski gem pripao je Italijanu, a koliko Novaku malo toga polazi za rukom na ovom meču možda najbolje govori podatak da ni tri vezane brejk lopte nije uspeo da iskoristi da oduzme servis rivalu, koji je u ubedljivo najlepšem poenu na meču, iskoristio treću gem loptu da dođe nadomak najvećeg uspeha u karijeri.

18.59′ – KAZNA ITALIJANA, NOVI BREJK

1:4 – BREJK Tek što je, prvi put na meču ugrozio servis rivala, Novak je dozvolio protivniku da mu još jednom oduzme servis. Loše je počeo Đokovićgem, duplom servis greškom je dao rivalu podsticaj, koji je Italijan iskoristio i pri rezultatu 30:40 ritern vinerom četvrti put na meču oduzeo servis Srbinu.

18.56′ – NOVAK “DAJE ZNAKE ŽIVOTA”

1:3 Iako nije napravio brejk, Novak je konačno zaličio na najboljeg tenisera sveta na današnjem meču. U ubedljivo najdužem gemu u dosadašnjem toku meča, koji je trajao oko 10 minuta, srpski as je propustio tri brejk lopte, pre nego što je Italijan drugu priliku za osvajanje gema iskoristio da sačuva servis.

15:30, 30:40, prednost, prednost, gem lopta pro,

18.45′ – ĐOKOVIĆ OSVAJA PRVI GEM U DRUGOM SETU

1:2 Uz jedan izgubljen poen, sa po jednim bekend i forhend vinerom, Novak osvaja prvi gem u nastavku meča.

0:2 As servisom, šestim u dosadašnjem toku meča, Italijan potvrđuje brejk, uz jedan izgubljen poen. O Novakovoj igri možda najbolje govori statistika. Čak 15 neiznuđenih grešaka je srpski as dosad napravio, a jedina dva vinera koje je ostvario bili su iz servisa.

18.40′ – SONEGO PRAVI JOŠ JEDAN BREJK

0:1 – BREJK! Novak kao da je samo fizički prisutan na terenu. Italijan je od 30:15 došao do brejka, još jednom neiznuđenom greškom srpskog asa.

18.35′ – NOVAK NEPREPOZNATLJIV U PRVOM SET

Treći as servisom na meču, uz jedan izgubljen poen, Italijan osvaja prvi set.

18.30′ – ITALIJAN SERVIRA ZA OSVAJANJE SETA

2:5 Ponovo je Novak morao da uloži dodatni napor kako bi osvojio gem, iako je vodio 40:15. Italijan je uz obilatu pomoć mreže osvojio naredni poen, potom je Đoković napravio duplu servis grešku, da bi naredna dva poena srpski as relativno lako osvojio i ostao u setu.

1:5 Italijan je drugim as servisom u dosadašnjem toku meča, uz dva izgubljena poena, došao nadomak osvajanja prvog seta.

18.22′ – UPISAO SE I NOVAK

1:4 Uz dva izgubljena poena, iskoristivši poslednju od dve vezane prilike, Novak osvaja prvi gem na meču.

0:4 Bez izgubljenog poena Sonego potvrđuje drugi brejk.

18.15′ – ITALIJAN IMA DVA BREJKA PREDNOSTI

0:3 – BREJK Malo ko je očekivao ovakav početak. Italijan posle tri odigrana gema ima dva brejka prednosti. Novak na početku meča ima mnogo problema sa pvim servisom, osvojio je samo jedan od sedam poena na drugi, dok je u tri uvodna gema na meču napravio već šest neiznuđenih grešaka iz forhenda. Poslednja je omogućila Sonegu da drugi put na meču oduzme servis najboljem teniseru sveta.

0:2 Još jednom neiznuđenom greškom, pri rezultatu 40:30, Novak olakšava rivalu put do osvajanja gema. Italijan je potvrdio brejk.

18.07′ – NIJE DOBRO POČELO

0:1 – BREJK Novak je već u uvodnom servis gemu izgubio svoj servis. Vodio je 30:15, ali je potom izgubio tri vezana poena, odlučujući je, neiznuđenom greškom, “poklonio” rivalu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike