Nova udarna igla Partizana: Ibrahimović me je učio srpski, ali to nije za kamere

07.10.2020

12:24

0

Nova udarna igla Partizana: Ibrahimović me je učio srpski, ali to nije za kamere
Copyright Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

Partizan je dočekao svoju novu udarnu ofanzivnu iglu – Žana Kristofa Bajbeka.

Francuz koji je stigao u Humsku tokom poslednjeg dana prelaznog roka predstavio se predstavnicima srpskih medija, a bilo je interesatno čuti šta je imao da kaže o savetima koje je dobio od nekadašnjeg reprezentativca Srbije i kapitena Crvene zvezde Milana Biševca, ali i kako je naučio prve reči na srpskom.

Nekadašnji igrač Pari Sen Žermena nasledio je crno-belu devetku od Umara Sadika, ali ne želi da se previše opterećuje učnikom prethodnika.

– Nisam razmišljao koliko ću golova dati. Koliko sam čuo, Sadik je imao sjajnu sezonu, a ja želim da budem deo ekipe u kojoj će svi davati golove. Ne opterećujem se ličnim učinkom.

Pokušavši da predstavi šta su mu glavne karakteristike i kakava mu osećanja izziva dolazak u Partizan Bajbek je objasnio

-Odlikuju me tehnika, brzina, snažan udarac, igra obema nogama, na čemu sam zahvalan bratu koji me je u detinjstvu terao da ne biram da li ću da šutiram levom ili desnom. Srećan sam što sam stigao u veliki klub kakav je Partizan. Nisam toliko spoznao njegovu istoriju, ali znam da je redovno igrao evropska takmičanja. Razgovarao sam sa prijateljima iz Pariza, kad su čuli da me crno-beli žele rekli su mi „vau, ideš u Partizan“. Svi su mi kazali da je Beograd prelep, a navijači fenomenalni.

Jojić se vratio u Partizan i poručio da ne brine zbog Zvezdine prednosti: I mi smo imali 14-15 bodova…

Svestan je i da će debitovati u prvom ovosezonskom večitom derbiju.

-Pričao mi je Milan Biševac da je to najveća utakmica u Srbiji. Biće mi potrebno vreme da kroz treninge upoznam saigrače. Imam deset dana da se priviknem na okolnosti u kojima sam se našao. Upoznat sa sa pojom derbija i njegovim značajem.

Kada je Bajbek već spomenuo Biševca, usledilo je i pitanje šta je sa ostalim igračima koji su igrali u toj generaciji PSŽ-a.

-Još uvek sam u kontaktu sa tadašnijim saigračima, među kojima je najveće ime Zlatan Ibrahimović. Ostao sam u kontaktu i Maksvelom, posebno moram da pohvalim ulogu Biševca u tom periodu. Naročito van terena. Bio mi je od velike pomoći na ljudskom planu. I dalje održavam kontakte sa ljudima s kojima sa sarađivao u PSŽ-u. Razumljivo, od Zlatana Ibrahimovića sam naučio dosta srpskih reči. Međutim, to što znam nije da ih izgovorim pred kamerama.

Bilo je i dosta spekulacija o tome koliko je ovaj napadač zdrav. Bilo je čak i onih koji su ga okarakterisali kao nekoga ko je sklon povredama.

– Istina je da sam poslednju utakmicu za Utreht odigrao u februaru, kad se okončala Eredivzija. Zatim sam trenirao individualno, što je drugačije nego kad ste u grupi. Priznajem, nisam 100 odsto spreman, ali brzo ću uhvatiti ritam. Dobro se osećam, povrede su prošlot. Tačno je da su me povrede pratile, ali od poslednje nisam imao nikakvih problema. To je iza mene. Postojali su problemi, ali sam minule sezone česšće igrao, očekivao sam napredak u drugom delu prvenstva, ali me je sprečila pandemija. Što je možda, s jedne strane, bilo od koristi da se u potpunosti oporavim. Već sam pričao sa trenerom Stanojevićem i lekarima Partizana, saglasili su se da sam zdrav – tvrdi Žan Kristof Bajbek koji od srpski fudbalera najviše ceni Sergeja Milnikovića Savića i Dušana Tadića.

Poruka Banjaka: Dobrodošao u porodicu, brate

Oktiro je Bajbek i kakve su mu poruke stigle od novih saigrača iz Partizana.

-Čuo sam i za neke srpske igrače visokog kvaliteta. S druge strane, znam da je Suma reprezentativac Gvineje, a Kamerunac Banjak mi je pred polazak iz Pariza poslao poruku “Dobrodošao u porodicu, brate”

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike