Nole ispred sebe ima još jedan veliki cilj! Ako u njemu uspe, zapušiće Amerima usta za sva vremena

07.09.2021

11:06 >> 14:40

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta ima priliku da ispiše istoriju US Opena

Nole ispred sebe ima još jedan veliki cilj! Ako u njemu uspe, zapušiće Amerima usta za sva vremena
Copyright Profimedia

Dosad prikrivena netrpeljivost njujorške publike prema Novaku Đokoviću ove sezone je ogoljena do koske. Većinske tribine na najvećim stadionima „Flešing medouza“ prethodnih dana jasno su stavile do znanja šta misle o najboljem teniseru sveta, koji će u narednih nekoliko sezona imati priliku da im učini tu čast, da ga pamte kao tenisera sa najviše pobeda na US Openu.

Trijumfom protiv domaćeg igrača Džensona Bruksbija u osmini finala (3:1), prvi reket planete je stigao do 79. pobede na Otvorenom prvenstvu SAD, čime se na trećem mestu večne liste izjednačio sa legendarnim Amerikancem i svojim nekadašnjim trenerom Andreom Agasijem.

Nažalost, čak iako osvoji poslednji grend slem u sezoni, srpski as ove godine neće moći da se popne još jednu stepenicu više, pošto je, u ovom trenutku, na drugom mestu neprikosnoven Rodžer Federer sa 89 pobeda, dok lidersku poziciju drži Džimi Konors sa 98 slavlja na US Openu.

Pročitajte još

Hipotetički gledano, Novak bi sa Federerom mogao da se izjednači ukoliko ove i sledeće sezone podigne šampionski pehar na Otvorenom prvenstvu SAD, dok bi istorijski 99. trijumf na poslednjem grend slemu sezone, u idealnim okolnostima, proslavio u trećem kolu US Opena 2024. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike