Ništa od borbe za svetsko zlato: "Orlići" ispustili veliku prednost i ostali bez finala

10.07.2021

19:55 >> 20:08

0

Autor: Adam Štulić

Juniorska košarkaška reprezentacija poklekla protiv Francuza

Ništa od borbe za svetsko zlato: "Orlići" ispustili veliku prednost i ostali bez finala
Copyright Fiba.com

Imali su “orlići” sve, plasman u finale je već bio viđen, ali se na kraju tamo našla Francuska. Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije ispustila je velikih plus 14 u polufinalu SP protiv “trikolora”, pa će u nedelju morati da se bori za bronzu protiv Kanade – 75:69.

Malo koncentracije, malo snage, na kraju krajeva i malo sreće, nedostajalo je izabranicima Zorana Lukića da osiguraju medalju i izađu na megdan vršnjacima iz SAD.

Više od 30 minuta Srbija je bila u vođstvo, posle sjajne prve deonice razlika je već bila dvocifrena (23:13), a kada je na semaforu, na otvaranju druge deonice, zasijalo 27:13 malo je bilo onih koji bi smeli da se klade da se „orlići“ neće naći u finalu prvenstva sveta u Rigi.

Ipak, malo po malo, mladi „trikolori“ su topili prednost Srbije, koja je uspešno održavala vođstvo do četvrte deonice, u kojoj je potpuno stala.

Kao da su Jović i drugovi ostali bez daha, što je Francuzi znali da kazne i serijom 11:2 na startu završnog kvartala naprave preokret i dođu do prednosti (64:59) koju nisu ispustili do kraja meča.

Pročitajte još

Najefikasniji kod Orlića bili su Stefanović i Jović sa 15 poena, dok su po 10 dodali Petrović i Škobalj. U pobedničkom timu blistao je Džejson Čikambu sa 19, a Klemon Friš je dodao 14.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike