Nemoćni Dortmund: Bajern gazda Bundeslige

07.11.2020

20:50

0

Autor: Milan Nastić

Bavarci u derbi meču pobedili milionere sa 3:2

Nemoćni Dortmund: Bajern gazda Bundeslige
Copyright Tanjug/AP/Photo/Martin Meissne/

Derbi meč sedmog kola između Borusije iz Dortmunda i Bajerna pripao je Bavarcima. Oni su kao gosti pobedili “milionere” sa 3:2, i to preokretom, jer su domaćini prvi stigli u vođstvo.

Ipak, Bajern je još jednom pokazao zašto su najbolja nemačka ekipa, čak im je poništen gol Levandovskog sredinom prvog poluvremena zbog ofsajda.

Uzavrelo je na vrhu tabele Bundeslige. Posle prvih mečeva šestog kola se nastavlja velika borba, Bajern i Dortmund imaju po 15 poena, Lajpcig prati sa dva manje.

Dortmund je poveo preko Marka Rojsa u 45. minutu, ali gosti se nisu predavali i u zaostavnom vremenu dolaze do izjednačenja pogotokom Davida Alabe.

Bajern odmah početkom drugog poluvremena stižu do vođstva. Ko bi drugi nego Levnadovski. Trijumf je overio Sane posle odlične asistencije Poljaka. Konačan rezultat je postigao za domaćine, Norvežanin Holand, ali to je bilo sve što su “milioneri” uspele da urade u derbi meču.

Još jednom su aktuelni evropski prvaci pokazali da nemaju milosti prema rivalu kada ih krene, a na svojoj koži osetila je to i Crvena zvezda pre dve sezone, kada su Bavarci u Beogradu slavili 6:0.

Bajern je prvi sa 18 bodova, dok je Dortmund na trećem mestu sa 15.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike