Nemci vladaju Ligom šampiona kao niko nikada pre

17.03.2021

23:08

0

Autor: Adam Štulić

Četiri tima u četvrtfinalu imaju nemačke stratege na klupi

Nemci vladaju Ligom šampiona kao niko nikada pre
Copyright Profimedia/Federico Gambarini/dpa

“Di beste… Nemačka medicina je najbolja na svetu”, rečenica je barda srpskog glumišta Danila Stojkovića u kultnom filmskom ostvarenju “Ko to tamo peva”. I uz minimalnu modifikaciju može da se preslika na sadašnjost u najkvalitetnijem kontinentalnom klupskom takmičenju. Samo umesto reči medicina, ubaciti fudbal…

Minhenski Bajern objedinio je titule evropskog i svetskog šampiona, u osmini finala elitnog takmičenja imali su četiri, u četvrtfinalu dva predstavnika, a na klupi četiri tima, od najboljih osam u ovosezonskom izdanju Lige šampiona, sede nemački stručnjaci.

Zbog toga se s pravom može reći da Nemci vladaju Ligom šampiona kao niko nikada pre, jer je ovo prvi put i istoriji najjačeg klupskog takmičenja pod okriljem UEFA da u četvrtfinalu imamo četiri trenera iz iste zemlje.

Pročitajte još

Pred Edina Terzića i Hansija Flika, koji predvode Borusiju Dortmund i Bajern, među najboljih osam klubova plasirali su se Tomas Tuhel sa Čelsijem i Jirgen Klop sa Liverpulom, a interesantno je i da su dva poslednja osvajača Lige šampiona upravo nemački stručnjaci (Klopov Liverpul i Flikov Bajern, s tim što je prošle sezone na klupi PSŽ u finalu sedeo Tuhel).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike