Po svaku cenu sprečiti da se formira nova Liga šampiona

28.10.2020

13:47 >> 13:48

0

Autor: Milan Nastić

Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin veliki protivnik takve ideje

Po svaku cenu sprečiti da se formira nova Liga šampiona
Copyright MN Press

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin izjavio da po svaku cenu treba sprečiti da se formira nova Liga šampiona, jer bi to bilo pogubno za fudbal u budućnosti.

– Svi zajedno moramo da uradimo da se ta liga ne formira. Stvarno ne znam ko forsira tu ideju, da li klubovi ili neko drugi. Možda samo neko želi da plasira tu priču, kako bi nam zapretlili. Ako je to bio cilj, onda su u toj nameri uspeli – kazao je Čeferin.

Prvi čovek UEFA smatra da pravljenje novog takmičenja, nikako ne bi išao u prilog raznim savezima.

– To bi dosta uticalo na manje i srednje saveze. Apsolutno sam protiv i smatram da bi razgovori na tu temu u ovom trenutku bili štetni za fudbal. Mislim da veliki klubovi nisu svesni situacije i da ih treba bolje upoznati sa svim što bi donela ta nova Liga šampiona. Moramo u budućnosti da im približimo tu tematiku. Svestan sam da oni gledaju samo svoje interse, ali za fudbal u Evropi, to nije dobro rešenje. Nadam se da u narednom periodu neće doći do realizacije te ideje – zaključio je Čeferin.

Prema pisanju Skaja Liverpul i Mančester junajted dali su zeleno svetlo za formiranje novog takmičenja, a slično razmišljaju Arsenal, Mančester siti, Totenhem i Čelsiju.

Veliki pobornik te lige bio je i dosadašnji predsednik Barselone Đozepe Bartomeu, koji je i javno podržao formiranje nove Lige šampiona. Pored njega, sprekliše se da su i Liverpul i Menčester junajted za takvu ideju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike