Jedno veliko iznenađenje i nijedan preokret: Ovo je najboljih osam klubova u Evropi

17.03.2021

22:39

0

Autor: Adam Štulić

Poznati svi učesnici četvrtfinala Lige šampiona

Jedno veliko iznenađenje i nijedan preokret: Ovo je najboljih osam klubova u Evropi
Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Prva runda nokaut faze Lige šampiona je završena, učesnici četvrtfinala elitnog takmičenja su branilac trona minhenski Bajern, Real Madrid, PSŽ, Borusija Dortmund, Čelsi, Mančester siti, Liverpul i Porto.

Osmina finala najkvalitetnijeg kontinentalnog klupskog takmičenja donela je jedan veliki derbi (PSŽ – Barselona) i jedno veliko iznenađenje (Porto eliminisao Juventus), a zanimljivo je da su dalje prošli svi klubovi koji su u prvim utakmicama došli do prednosti.

“Sveci” su svoj posao završili na “Nou Kampu”, pa je revanš protiv Mesija i drugova bio puko odrađivanje posla (4:1, 1:1). Identičnim rezultatom, takođe u gostima, ceo posao u prvoj nokaut fazi takmičenja završio je evropski i svetski prvak Bajern protiv Lacija (4:1, 2:1), a rutinske prolaske su ostvarili Liverpul u dvomeču sa Lajpcigom (2:0, 2:0), Real u duelu sa Atalantom (1:0, 3:1), te Mančester siti protiv Borusije iz Menhengladbaha (2:0, 2:0).

Nešto nizvesnije duele vodili su Čelsi sa madridskim Atletikom (1:0, 2:0), kao i Borusija iz Dortmunda sa Seviljom (3:2, 2:2), a najviše drame i uzbuđenja viđeno je u Torinu, gde su svoju evropsku odiseju za ovu sezonu završili Kristijano Ronaldo i Juventus, zbog više golova primljenih na svom terenu.

Posle poraza u Portu (2:1) malo je bilo onih koji nisu verovali u prolazak “stare dame”, ali u jednom od najvažnih mečeva sezone portugalski as je potpuno zatajio, pa su “zmajevi” u finišu drugog produžetka došli do gola koji ih je odveo među najboljih osam klubova u Evropi, uprkos porazu na “Alijanc” stadionu (3:2).

Pročitajte još

Porto će verovatno biti jedan od najpoželjnijih protivnika u četvrtfinalu Lige šampiona na žrebu koji će biti održan u petak od 12 časova u Nionu. Prve utakmice četvrtfinala na programu su 6. i 7. aprila, dok će se revanši igrati sedam dana kasnije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike