Srbin morao pred nezadovoljne navijače Mančester junajteda: Matić ispravljao brljotine bogatih Glejzera (FOTO)

22.04.2021

13:19 >> 20:08

0

Srpski fudbaler bio u delegaciji zajedno sa trenerima Solskjerom, Flečerom i Kerikom

Srbin morao pred nezadovoljne navijače Mančester junajteda: Matić ispravljao brljotine bogatih Glejzera (FOTO)
Copyright Profimedia

Navijači Mančester junajteda, tradicionalno okrenuti protiv američke porodice Glejzer u čijem se vlasništvu nalazi većinski paket akcija “crvenih đavola”, izašli su ispred ulaza u sportski centar “Karington” da bi iskazali svoje nezadovoljstvo pokušajem gazdi da njihov klub uvuku u Superligu.

Oko 20 ljudi privremeno je blokiralo ulaze u centar i na barikadi su se zadržali oko dvadeset minuta. Nije bilo pokušaja nasilja, ali su se policijske snage u nekoliko kombija pojavile na licu mesta za svaki slučaj. Demonstranti su uspeli da razmene svoja mišljenja sa ljubimcima, a delegaciju su činili pomoćnici Majk Kerik i Daren Flečer, Srbin Nemanja Matić i trener Ole Gunar Solskjer.

Na agencijskim slikama se moglo videti da su navijači došli sa transparentima na kojima su ispisane poruke protiv američkih vlasnika (“Glazers Out“, „Mi odlučujemo kada igrate“) i “51% MUFC“ kao iskazanu želju da se navijačima dodeli većinski paket po ugledu na neke klubove u Bundesligi

Glejzeri, američki milijarderi i vlasnici kluba od početka 2000-ih, bili su među arhitektima projekta Superlige koji se ove nedelje srušio za manje od 48 sati, nakon protesta navijača, stručnjaka, pa čak i vlada sa svih strana. Suvlasnik Junajteda Džoel Glejzer izdao je u sredu otvoreno pismo pristalicama u kojem se izvinio za svoju ulogu u osnivanju Superlige.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike