Nejmar između Mesija i njegovog prvog trofeja: Gore Argentina i Brazil, sudar divova na Marakani

10.07.2021

10:32 >> 10:52

0

Kolumbija preko Perua stigla do trećeg mesta na Kopa Amerika

Nejmar između Mesija i njegovog prvog trofeja: Gore Argentina i Brazil, sudar divova na Marakani
Copyright Profimedia

Fudbaleri Kolumbije osvojili su treće mesto u ovogodišnjem izdanju Kopa Amerika golom Luisa Dijaza u četvrtom minutu zaustavnog vremena. Isti igrač je mrežu Perua pogodio u 66. minutu, a precizan je bio i Huan Kvadrado u 49. Peruanci su vodili na poluvremenu golom Jošimara Jotuna iz 45. minuta, te izjednačili na 2:2 preko Đanluke Lapadule osam minuta pre kraja susreta.

Bolju uvertiru u finale (noć između subote i nedelje 02.00), u kom će se na čuvenoj Marakani sastati Brazil i Argentina, teško je zamisliti. Sudar fudbalskih divova mogao bi da bude istorijski po mnogo čemu.

Za početak po tome što su “Gaučosi” izgubili sva četiri finala u ovom veku, a onda i po neverovatnoj činjenici da Lionel Mesi ima šansu da osvoji prvi trofej sa svojom reprezentacijom. Tražiće Argentinci priliku da se osvete Brazilcima za poraz nakon penala iz 2004. godine (u regularnom delu bilo je 2:2), kao i za onaj iz 2007. kada ih je “Selesao” pregazio sa 3:0. Nema sada u timu Brazila tadašnjih strelaca, ali je tu Mesijev ljuti rival Nejmar, koji će sigurno dati sve od sebe da donese trofej svom nacionalnom timu.

Pročitjte još:

Zbog svega navedenog očekuje da Argentina meč počne u formaciji 4-3-3, a Brazil nešto opreznije – 4-2-3-1, a da od Mesija i Nejmara najviše zavisi u napadačkim akcijama. Ovo su predviđeni sastavi finalista Kopa Amerika.

Brazil: Edesron – Danilo, Markinjos, Silva, Sandro – Fred, Kazemiro – Ričarlison, Paketa, Everton – Nejmar.

Argentina: E. Martinez – Molina, Pecelja, Otamendi, Taljafiko – De Paul, Paredes, Lo Selso – Mesi, L. Martinez, Gomez.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike