Najveći rival Novaka Đokovića otkrio istinu: Biće najbolji 400 nedelja, a njegove rekorde teško da neko može da sruši u sledećih 100 godina

13.03.2021

08:23 >> 08:25

0

Autor: D. B.

Rus sasvim iskreno objašnjava koliko je impresivno sve ono što Đoković radi

Najveći rival Novaka Đokovića otkrio istinu: Biće najbolji 400 nedelja, a njegove rekorde teško da neko može da sruši u sledećih 100 godina
Copyright AP Photo/Hamish Blair

Ovaj ponedeljak biće dan koji će Danil Medvedev zauvek pamtiti. Biće to dan kada će postati drugoplasirani na ATP listi i postaće prvi teniser izvan “velike četvorke” (Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Mari) koji je uspeo da stigne do druge pozicije još od jula 2005. godine!

Ali, kada i pored neverovatnog dostignuća za koje se izborio velikim trudom i radom, dođete u situaciju da govorite o Novaku Đokoviću i rekordu po broju provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste, valjda je jasno koliko je ono što je Nole uradio veliko i istorijski!

– To je nešto neverovatno. Često se misli da se u tenisu govori samo o broju osvojenih gren slemova i ni o čemu više. Ali, nije baš tako. Siguran sam da je Novak veoma srećan zbog rekorda. A kako sada igra, on je, definitivno, sposoban da stigne i do 400 nedelja na čelu ATP liste. E sada je na nama da mu to ne dozvolimo – objasnio je čovek koga je Đoković “počistio” u finalu Australijan opena.

Vraćajući film na taj meč u Melburnu, ruski teniser je više nego iskren.

– Nisam uspeo ništa da uradim u tom meču. Ali, tako nešto se dešava u sportu. Niko neće da se preda protiv Novaka, već će i dalje morati da zaradi svaku pobedu – tvrdi Medvedev.

Pročitajte još

Ipak, Medvedev ne krije da se divi svemu što su Đoković, ali i Nadal i Federer učinili do sada.

– Ma to je neverovatno. Rekorde koje su postavili verovatno neće biti srušeni u sledećih 100 godina. To što su oni uradili se retko viđa u svetu sporta. A ne može da se kaže da su imali slabe rivale. Ne. Svi teniseri koji igraju tokom njihove ere su odlični i nemaju razlog da se osećaju posramljenim zbog onoga što su uradili.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike