Medvedev: Novak je uvek bio dobar prema meni, pa vozio me je svojim avionom na jedan meč

21.02.2021

12:30

0

Autor: D. B.

Hvalospevi mladog Rusa na račun najboljeg tenisera na svetu

Medvedev: Novak je uvek bio dobar prema meni, pa vozio me je svojim avionom na jedan meč
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Ko gubi ima pravo da se ljuti. I Danil Medvedev se sigurno ljuti zbog činjenice da je izgubio svoje prvo finale na jednom gren slemu. Ali, to ne znači da u svoj ljutnji ne pronalazi način da oda počast najboljem na svetu, a verovatno i najboljem teniseru svih vremena – Novaku Đokoviću.

Tokom konferencije za medije posle finala Danil je na sjajajn način govorio o svetskom broju 1.

– Ne sviđa mi se što sam poražen, ali osim ovog poraza iza mene je dobar turnir. Mislim da sam sve bliži najboljim igračima. Ako mi se ukaže prilika da ponovo igram neko finale protiv Novaka uveren sam da ću biti bolji kako na terenu, tako i van njega. Ali, baš ne volim da gubim. U finalu nisam igrao loše, ali nisam ni bio na mom najboljem nivou – objasnio je Medvedev.

A onda je počela serija komplimenata. Vratio se Danil na doba kada je trenurao zajedno sa Novakom u Monte Karlu.

– Kada smo zajedno trenirali jedina stvar koje se sećam kao loše je što je stalno kasnio! A za sve ostalo je bio super prijatan. Imamo i neke zajedničke priče kao kada me je vozio u svom privatnom avionu na meč Dejvis kupa. Novak je bio mnogo dobar za razvoj moje karijere.

Pročitajte još

Medvedev tvrdi i da se ne brine previše da li će u skorije vreme uspeti da osvoji gren slem.

– Kada budem završio karijeri bez obzira da li imam 20 ili nijedan osvojen gren slem želim da ne žalim ni zbog čega. To je za mene najvažnije. Sledeća stanica biće mi Roterdam. To je dobra stvar u tenisu, nemaš kada da budeš tužan. Za dva dana ću biti kod kuće i krenuću sa pripremama – objasnio je Medvedev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike