"Najvažniji im je Instagram, kako izgledaju na slikama i koliko ih silikona okružuje"

24.11.2020

06:22 >> 08:27

0

Autor: Adam Štulić

Surovo iskren stav bivšeg reprezentativca Jugoslavije i sadašnjeg pomoćnika nekadašnjeg selektora orlova

"Najvažniji im je Instagram, kako izgledaju na slikama i koliko ih silikona okružuje"
Copyright Profimedia

Skoro neko nije bio iskreniji u analizi modernog fudbala kao nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i bivši pomoćnik selektora Srbije Dika Advokata Željko Petrović.

Bivši fudbalski as, koji je fudbalsko ime izgradio na terenima širom Holandije, gde je ostavio najupečatljiviji trag, bio je sagovornik ruskog portala “Bookmaker-ratings”, surovo ogolivši život današnih mladih fudbalera.

– Moderna generacija je potpuno drugačija od naše. Vole da voze “porše” i “ferari”, da prave kolekcije “roleksa” i “patek filipa”… Oni uživaju u životu… Mi smo morali naporno da radimo pet godina kako bismo zaradili pristojan ugovor, a danas se igrači prodaju za 40-50 miliona… Njima je najvažniji njihov Instagram, kako izgledaju na slikama, koliko ih “silikona” okružuje – rekao je Petrović.

Željko Petrović za 24sedam: Ne diži tri prsta, ne ljubi grb, već izađi na teren i gini za Srbiju!

Sadašnji pomoćnik Dika Advokata na klupi Fejnorda smatra da ogroman novac, koji se “vrti” u današnjem fudbalu, čini svoje prljavo delo i gura igru u drugi plan.

– Pored mladih fudbalera moraju da stanu porodica i prijatelji, neko ko u jednom trenutku može da mu kaže: “Stani malo, prekini s tim sr…m”. Danas uglavnom misle kako će da kupe kuću ili renoviraju stan… Nemojte pogrešno da me shvatite, ne zavidim im… Živimo u doba informacija, sve je dostupno, ako nešto kažete ili uradite, za deset minuta će biti na svim portalima, u svim novinama.

Srbija ostaje druga evropska liga: Rusija u spektakularnoj igri pregažena sa pet komada

Željko Petrović, kao nekadašnji pomoćnik u stručnom štabu Anžija, Rusima je bio pogodan sagovornik za komentar ubedljivog poraza od Srbije (5:0), koji je dobro uzdrmao i prodrmao ruski fudbal.

– Nemam pojma šta se dogodilo i ne razumem kako se to dogodilo. Ni Advokatu nije jasno… Nekoliko dana pre te utakmice Srbija je izgubila od Škotske i nije se plasirala na EP. I odjednom vidimo potpuno suprotan nastup. Niko nije verovao da Srbija može da pobedi Rusiju, pogotovo bez Tadića ili Kolarova u ekipi. Zaigrali su neki mladi igrači, od kojih se to nije očekivalo – rekao je Željko Petrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike