Srbija ostaje druga evropska liga: Rusija u spektakularnoj igri pregažena sa pet komada

18.11.2020

21:44 >> 21:52

0

Fenomenalna partija rezervnog sastava orlova

Srbija ostaje druga evropska liga: Rusija u spektakularnoj igri pregažena sa pet komada
Copyright MN Press

Ako smo sa najboljim timom zaslužili da dođemo do ivice ispadanja u treću evropsku ligu, diviziju C Lige nacija, šta smo mogli očekivati večeras na stadionu “Rajko Mitić” od rezervnog sastava “orlova” u duelu sa Rusima kojima je nedostajao centarfor Dzjuba? Katastrofu, još jednu bruku na svom bunjištu? Zaboravili smo da i “orlovi” mogu biti ponosni, puni inata, raspoloženi da dokažu naciji kako ih je splet nesrećnih okolnosti doveo na stub srama. Ne sećamo više se kada su onako igrali jedan za drugog, štitili leđa saigraču, bili nesebični, kada su nekom dali gol iz kontranapada. Zašto nije moglo i protiv Škota, zašto sad kad nije tako važno, neko će morati da izađe sa odgovorima na ova pitanja.

Desetkovani tim selektora Ljubiše Tumbakovića odigrao je spektakularnu utakmicu protiv “zbornaje” koja je poražena sa 5:0 (4:0) pa će se u narednom ciklusu boriti u B grupi Ligi nacija. U niži rang se seli Turska, koja je poražena od Mađarske sa 2:0, a naši severni susedi odlaze u elitu kao najbolji tim u grupi. Golove su postigli Radonjić u 10, Jobić u 25 i 45, Vlahović u 41. i Mladenović u 64. minutu.

TOK UTAKMICE I VIDEO GOLOVA

Na ruševinama nacionalnog tima Srbije protivnik je probao sa najjačim timom da izgradi dodatno samopouzdanje pred selidbu u elitni rang Lige nacija i start novih kvalifikacija u martu za SP 2022. Realno, put do trijumfa bio je široko otvoren. Ispred sebe su imali zarazom i povredama unakažen tim domaćina, igrače tankog morala, dotučene spekulacijama o svađama i razjedinjenosti unutar ekipe, pa kad se tome doda da su u prvih pola minuta igre bez trunke napora došli do mrtve prilike za vođstvo, sve je slutilo da će “braća” dobiti “na izvolte” pobedu u Beogradu.

Ipak, za nešto su poželeli da se pitaju i Tumbakovićevi momci.

Izgledalo je kao da su izašli na teren igrači sa ubrizganom dozom ponosa, spremni da se bore do poslednjeg atoma snage, ali nije samo želja bila presudna. Opet su bili posloženi kako treba, sa jasnim zadacima u igri u formaciji 4-4-2, gde je jedina improvizacija napravljena na levom boku postavljanjem dva beka Ristića i Mladenovića. Međutim, ono što se u prvi mah činilo nelogično, Rusima je stvorilo prave muke u odbrani, jer je Mladenović kao najbolje krilo asistirao za Jovićeva dva gola (25. i 45. minutu) i bio jedan od najboljih aktera u spektakularnom prvom poluvremenu. Pored sjajnog Jovića, koga je bilo i na desnom beku, golove za “orlove” postigli su Radonjić u 10. i njegova zamena Vlahović u 41. minutu. Najlepši trenutak na meču odigrao se u 64.minutu. Bila je to kontra našeg tima iz knjiga. Povukao je loptu u sprintu Aleksandar Mitrović, sa desnog krila je pronašao Jovića, koji je iz druge proigrao Vlahovića na sredini kaznenog prostora protivnika. Tada se samo postavljalo pitanje krajnjeg udarca i realizacije, a mladi centarfor Fjorentine odlučio je da i fudbalska pravda bude zadovoljena dodavanjem do najboljeg igrača meča Mladenovića. Usledio je jak i precizan udarac iskosa sa leve strane u suprotni ćošak, kojim je postavljen konačni rezultat 5:0

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike