Nadal brani Argentinca: Zašto je Mesi kriv što Barselona hoće da mu da pola milijarde evra?

04.02.2021

08:35

0

Španski teniser smatra da ovo pitanje nije za najboljeg igrača Barse, već za vođstvo kluba

Nadal brani Argentinca: Zašto je Mesi kriv što Barselona hoće da mu da pola milijarde evra?
Copyright Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

Najbolji španski teniser Rafa Nadal stao je u odbranu Lea Mesija povodom polemike koja se povela na Pirinejskom poluostrvu povodom zarade Argentinca u Barseloni od preko pola milijarde evra za četiri godine. Nadal smatra da je sva odgovornost na katalonskom klubu koji je dao toliki novac, a ne na onom koji je uzeo zarađeno.

– Ne razumem raspravu oko Lea i ugovora. Nije ništa novo što je jedan od najboljih fudbalera u istoriji naplatio ono što je klub bio spreman da mu plati. Od tog momenta, mislim da više ne može biti rasprave na ovu temu – rekao je Nadal.

Profimedia.rs

Prema sporazumu igrača i kluba od 2017. godine,Argentinac je prema saznanjima lista “El Mundo” zarađivao 11.600.000 evra mesečno ili gotovo 139.000.000 po godini. Ukupno za četiri godine Mesi je od Barselone na račun dobio preko 555 miliona evra.

Pročitajte još

– Barselona je smatrala da je Mesi dostojan tolike naknadse i platili su mu. Barsa je ta koja se mora pozabaviti svojim finansijama i svojom vizijom budućnosti, bs Mesijem ili bez njega – poručio je Nadal koji je u Španiji poznat kao navijač Real Madrida, iako mu je rođeni stric Migel Anhel Nadal godinama igrao fudbal za Barselonu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike