Velika greška koštala Ajaks: Najskuplje pojačanje u istoriji kluba ne može da igra u Ligi Evrope!

04.02.2021

07:14 >> 01:35

0

Autor: N. St.

Neverovatan propust tima iz Amsterdama...

Velika greška koštala Ajaks: Najskuplje pojačanje u istoriji kluba ne može da igra u Ligi Evrope!
Copyright Profimedia/SCS/Sander Chamid/AFLO

Greške se ponekad dešavaju. Uglavnom mogu da se isprave na neki način. Međutim, postoje i one koje je nemoguće ispraviti. Jednu takvu napravio je Ajaks.

Tim iz Amsterdama je nedavno iz Vest Hema doveo Sebastijana Alea. Dali su 20 miliona funti za njegove usluge (22.5 miliona evra) što je najskuplje pojačanje u istoriji kluba (iza je David Neres koji je iz Sao Paola stigao za 22 miliona evra).

„Kopljanici“ su ubeđeni da on može da im pomogne u borbi na više frontova, kako u domaćem šampionatu, tako u Ligi Evrope. Nažalost, to neće biti slučaj u evropskom takmičenju, zbog neobjašnjive greške – nisu ga registrovali za drugu fazu i dvomeč sa Lilom.

– Istina je, nije na spisku. Pokušavamo da utvrdimo šta se tačno dogodilo. U razgovorima smo sa nacionalnim savezom i sa UEFA – rekao je Miel Brinkus, čovek iz kluba zadužen za odnose sa javnošću.

Da se brzo privikao na fudbal u Holandiji govori i to da je na šest mečeva do sada upisao dva  gola i četiri asistencije.

To nije jedini problem za klub. Usled dolaska Alea i jasne poruke da neće imati pravu minutažu supertalentovani napadač Brajan Brobi je odlučio da ode na kraju sezone.

– Žao mi je što će napustiti klub, uradili smo sve što je bilo u našoj moći da ga zadržimo. Odabrao je da igra fudbal negde drugde. Teško mi je to da prihvatim, ali je tako odlučio – pojasnio je direktor kluba Mark Overmars.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike