Mornar dočekuje Krku: Oni su specijalisti za seču favorita

26.02.2021

09:14 >> 09:16

0

Autor: M. R.

Utakmica ABA lige se igra večeras od 18.00 u Baru

Mornar dočekuje Krku: Oni su specijalisti za seču favorita
Copyright MN Press

Posle duže pauze na teren se vraćaju i košarkaši Mornara, koji će večeras u Baru dočekati ekipu Krke u 19. kolu ABA lige (18.00). Ekipa Mihaila Pavićevića je trenutno na drugoj poziciji sa skorom 13-4, dok je slovenački tim deseti sa učinkom 5-11.

Pročitajte još

Krka je standardan abaligaš, godinama igra u regionalnom takmičenju i ako vratimo film, podsetićemo se i da je bila specijalista za seču favorita – rekao je Pavićević. – I ove godine je svima ozbiljan rival i napravila je nekoliko iznenađenja. Ko god ih je iole potcenio, to je platio. Krka igra svoju igru, bez nekog velikog pritiska, ali na svakoj utakmici njeni igrači daju svoj maksimum. Svestan sam da nas čeka teška utakmica jer je to iskusana ekipa koja će iskoristiti svaku šansu koja joj se ukaže.

Prvi duel ova dva tima završen je pobedom Mornara – 84:74 u Novom Mestu.

– Ukoliko od početka nametnemo svoj ritam i budemo koncentrisani svih 40 minuta, onda, uprkos tome što smo veoma oslabljeni, bez Pulena i Vajtheda, jakih individualaca, naših ponajboljih igrača ove sezone, očekujem pobedu – jasan je Pavićević. – Utakmicu moramo da dobijemo, pre svega, dobrom odbranom, jer u ovoj konstalaciji snaga, naša oštrica u napadu je dosta otupljena. Moraćemo da se prilagodimo na drugačiji stil igre nego na početku i tokom sezone, da pokušamo da iz jake odbrane postižemo i neke lake poene. Nama je svaka utakmica do kraja kao majstorica, jednostavno, nemamo pravo na kiks.

Košarkaš Mornara Nemanja Vranješ zna da dueli sa slovenačkim timom nisu laki…

– Krka uopšte nije naivna ekipa, ali, objektivno, imamo jači sastav i sve osim naše pobede bilo bi iznenađenje. Igraćemo bez Pulena i Vajtheda, što znači da će neki drugi igrači imati veću minutažu i na njima je da je iskoriste. A mi u svojim redovima imamo i te kako kvalitetne igrače. Očekujem dobru, zahtevnu utakmicu i našu pobedu.

Trener Krke Vladimir Anzulović je pomenuo da je njegov tim igrao sa Cedevita Olimpijom u sredu.

Pročitajte još

Imamo samo jedan dan pauze između dve teške utakmice, ali sigruno nećemo u Bar doći sa belom zastavom – naglasio je Anzulović. – Mornar je favorit, ali naš posao je da se potrudimo… Moramo da pokušamo da popravimo neke stvari koje nisu bile dobre protiv Olimpije i da odgovorimo na fizičku snagu domaćih. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike