Jokić obezbedio šut za pobedu, ali džaba... (VIDEO)

26.02.2021

06:51 >> 09:13

0

Autor: D. B.

Denver doživeo još jedan poraz

Jokić obezbedio šut za pobedu, ali džaba... (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Denver pod hitno mora da se trgne. Naravno, ukoliko želi da bude tamo gde je bio prošlih sezona – u plej-ofu.

Tim Nikole Jokića je poražen na svom terenu od Vašingtona – 110:112 (22:26, 32:30, 34:32, 22:24). Sada ima skor od 17 pobeda i 15 poraza i zauzima osmu poziciju na Zapadu. Poslednju koja vodi u doigravanje.

Kako Denver trenutno igra, verovatno najbolje ilustruje poslednji napad na meču. Na četiri sekunde pre kraja Raul Neto je promašio “flouter”, Nikola Jokić je izbacio loptu ka Džamalu Mareju koji je krenuo u punoj brzini ka obruču protivnika. Stigao je do linije za tri poena i dodao je loptu Fakundu Kamapcu iako je to bila kontra u kojoj je Denver imao četiri igrača, a Vašington samo Bredlija Bila. Umesto da idu na polaganje, igrači Denvera su izabrali da šutu za tri poena. Kampaco je bio sam i promašio je.

Bio je otvoren šut, da je pogodio svi bismo ga slavili i sada možemo da kažemo “da trebalo je da idemo na dvojku i polaganje”. Pozicija za šut je bila dobra – objašnjavao je posle meča Nikola Jokić.

Centar iz Sombora je meč završio sa 24 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Iz igre je imao šut 18-9, od čega za tri poena 4-3. Džamal Mari je bio najefikasniji kod “zlatnog grumenja” sa 34 poena (11-6 šut za tri), dok je Majkl Porter junior imao 18 poena i deset skokova.

Šta je odlučilo ovaj meč? Rekao bih naše izgubljene lopte. Bilo ih je 18, a rival je tako dolazio do lakih poena. Problem su bili i skokovi. Naraočito u drugom poluvremenu – nabraja Jokić razloge poraza.

U redovima Vašingtona Bil je bio najbolji sa 33 postignutih poena, Hačimura je sakupio 20, a Vestbruk je upisao tripl-dabl – 16 poena, po 10 skokova i asistencija. Deni Avdija je igrao 20 minuta uz jedan koš iz igre, dva skokova i asistenciju. Bertnas odlukom trenera nije ulazio u igru.

Pročitajte još

Denver će sada na seriju gostovanja. Do 5. marta i pauze za Ol star meč “nagetsi” će igrati sa Oklahomom, Čikagom, Milvokijem, i Indijanom.

Možda i ključni deo sezone. Mnogo je važno sada da pobeđujemo, a nismo to mnogo puta radili na gostovanjima ove sezone – otkrio je Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike