„Monstruozna“ partija Bukera za vođstvo Sansa u finalu Zapada

20.06.2021

22:05 >> 22:08

0

Autor: Adam Štulić

Finiks poveo u seriji protiv LA Klipersa

„Monstruozna“ partija Bukera za vođstvo Sansa u finalu Zapada
Copyright Devin Buker foto: Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin

Finale Zapadne konferencije NBA lige otvoreno je „monstruoznom“ partijom Devina Bukera, koji je maestralno vodio Finiks do vođstva u seriji protiv LA Klipersa 120:114.

Bek Sansa ostvario je prvi plej-of tripl-dabl u karijeri i sa 40 poena, 13 skokova i 11 asistencija bio je ubedljivo najzaslužniji za to što je Finiks, koji je prethodno “počistio” Denver, odbranio domaći teren za startu finalne serije koja se igra do četiri pobede.

Poenterski ravnopravnog rivala imao je u Polu Džordžu sa druge strane (34 p, 4 sk, 5 as), ali je Ejton dao veliki doprinos tome da Sansi budu neuhvatljivi za Kliperse.

Duel je do sredine četvrte deonice bio potpuno izjednačen, a onda je na scenu stupio Buker i sa pet poena povukao seriju domaćih 10:0 za 105:95 u 40. minutu.

To je praktično bio i početak kraja nadanjima tima iz Los Anđelesa da mogu do brejka, iako je Rondo sa osam poena uspeo da ih vrati na minus dva pred završnih tridesetak sekundi meča u kojima je Buker sa četiri poena i defanzivnim skokom stavio tačku na meč.

Ejton je uz 20 poena imao i devet skokova, dok je na drugoj strani uz Džordža najefikasniji bio Džekson sa 24 poena.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike