Netsima ne pomaže ni fenomenalni Durent: Milvoki u finalu Istoka posle drame u Bruklinu

20.06.2021

06:42 >> 08:58

0

Najbolji igrač Bruklina postigao 48 poena, igrao bez zamene, ali u produžetku posustao

Netsima ne pomaže ni fenomenalni Durent: Milvoki u finalu Istoka posle drame u Bruklinu
Copyright Kevin Durent, Janis Adetokunbo/Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Konačni obračun Kevina Durenta i Janisa Adetokunba u majstoriji Bruklina i Milvokija za plasman u finale Istoka, pripao je Grku, iako je američka zvezda odigrala fenomenalnu utakmicu bez sekunde odmora u kojoj je postigao 48 poena.

Bila je to prava košarkaška drama za uživanje navijača i pobeda Milvoki Baksa rezultatom 115:111 posle produžetka. Gosti su i u regularnom delu utakmice bili bliži trijumfu, ali su Netsi u poslednjem minutu zahvaljujući Durentovim poenima od gubitničkih 109:105 došli do nove prilike da kroz produžetke izbore finale – 109:109.

U dodatnih pet minuta do izražaja je došla snaga Milvokija. Durent je pokazao da je ipak čovek, a ne neko super-biće, sposobno da se posle ogromnih napora u prethodnih 48 minuta, na isti način bori i u odlučujućih pet minuta. Čak šest puta je šutirao, ali nijednom nije pogodio, pa su Netsi samo preko Brauna uspeli da povedu i to je bilo sve od njih za ovu sezonu – 115:111.

Adetokunbo je meč završio sa 40 poena, 13 skokova i pet asistencija, dok je njegov saigrač Kris Midlton postigao 23 poena, uz 10 skokova i šest dodavanja. Kod domaćih uz Durenta najefikasniji je bio Džejms Harden sa 22 poena, dodavši tome još po devet skokova i asistencija, ali sa očajnim procentom za tri poena – 2/12 (16 odsto).

Milvoki u finalu Istoka očekuje pobednika majstorice u duelu Filadelfije i Atlante.

Odlučujuća utakmica se igra u dvorani Filadelfije u ponedeljak, u 02.00 sati posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike