Monako osvojio Evrokup

30.04.2021

18:20 >> 18:31

0

Autor: Adam Štulić

Francuski tim savladao Uniks u Kazanju i završio finalnu seriju

Monako osvojio Evrokup
Copyright Profimedia/Norbert Scanella / Panoramic / Bestimage

Monako je osvojio Evrokup i ispisao istoriju. Francuski tim je, posle drame u Kneževini, savladao Uniks i u Kazanju (86:83 – 24:26, 24:21, 18:20, 20:16), završivši finalnu seriju posle dva meča.

Izabranici Zvezdana Mitrovića nisu bili u vrhu favorita za osvajanje drugog po jačini Evroliginog takmičenja, nisu im davane veće šanse ni pred finale sa ruskim timom, kojem ni publika u dvorani nije pomogla da se izbore za majstoricu.

Kao i u prvom duelu, i meč u Kazanju je bio veoma “tesan”. Nijedna ekipa nije imala prednost veću od šest poena, a u neizvesnoj završnici ponovo su bili spretniji košarkaši Monaka, koji su u poslednja tri minuta ušli sa maksimalnih plus šest (79:73).

Ipak, domaći su u svojim redovima imali MVP sezone, koji nije tek tako želeo da prepusti tron rivalu. Uzeo je Džamar Smit loptu, postigao osam poena i pogurao svoj tim ka preokretu i vođstvu (83:81) pred završnih 60 sekundi meča. Međutim, kao da su košarkaši Uniksa ostali bez daha u odlučujućem trenutku, do poslednjeg zvuka sirene nisu postigli nijedan poen, pa je Monako preko O’Brejna i Najta došao do velikog slavlja.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Grej sa 25 poena, O’Brejn je dodao 16, dok je Najt uz 14 poena imao i 12 skokova. Kod domaćih, Braun je ubacio 16 poena (10 sk), Tiodor je bio odličan sa 15 poena, pet skokova i šest asistencija.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike