Monako slavi Lesora, Francuzi posle drame zakoračili ka trofeju Evrokupa

27.04.2021

21:32 >> 21:35

0

Autor: Adam Štulić

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde rampom u poslednjoj sekundi overio trijumf protiv Zenita

Monako slavi Lesora, Francuzi posle drame zakoračili ka trofeju Evrokupa
Copyright MN Press

Monako je došao nadomak trofeja u Evrokupu. U prvom meču finala plej-ofa, francuski tim je na domaćem parketu savladao Uniks 89:87 (23:18, 19:26, 23:20, 24:23), koji je propustio odličnu priliku da napravi brejk.

Duel u Kneževini doneo je sve ono što se od jednog finala očekuje. Lepi i atraktivni potezi, preokreti i dramatična završnica u kojoj je ključnu ulogu odigrao Matijas Lesor.

Nekadašnji centar Crvene zvezde je najpre, na ulasku u poslednjih 60 sekundi meča, pogodio dva slobodna bacanja kojima je doneo minimalnu prednost svom timu, da bi u poslednjoj sekundi blokadom šuta Džordana Tiodora overio veliki trijumf Monaka.

Domaći su bolje počeli meč, sredinom prve deonice imali su 11 poena prednosti (13:2), ali su se košarkaši Uniksa brzo konsolidovali, krenuli u kontranapad i posle samo tri minuta prišli na samo poen zaostatka.

Olako ispuštena dvocifrena prednost mogla je da košta Monako u nastavku meča, s obzirom na to da su gosti malo po malo preuzimali inicijativu i na polovini dreće deonice došli do 10 poena viška (55:45).

Ipak, kako je Monako u prvoj, tako je i Uniks u trećoj četvrtini prelako ispustio, za jedno finale, veliku prednost. Serijom 11:0 izabranici Zvezdana Mitrovića su već u finišu pretposlednjeg kvartala napravili preokret, poveli 61:59 i uveli meč u rezultatsku klackalicu i neizvesnu završnicu u kojoj su spretniji i srećniji bili košarkaši Monaka.

Lesor je sa 17 poena, sedam skokova i dve blokade bio najzaslužniji za slavlje Francuza. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Grej sa 23 poena, plejmejker Di Bost je dodao 16 (šest asistencija), a vrlo dobar učinak imao je i Markos Najt (14 poena i šest skokova).

Klimenko je bio najefikasniji u Uniksu sa 22 poena, Tiodor je uz 15 poena imao i osam asistencija, Holand je dao 14, a Kenan 12 poena.

Drugi meč finala Evrokupa igra se 30. aprila u Rusiji.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike