Ovo nikada nije bilo: Novak prokomentarisao paklen žreb za Rolan Garos

28.05.2021

16:30 >> 16:32

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta spreman za finale Serbia opena 2

Ovo nikada nije bilo: Novak prokomentarisao paklen žreb za Rolan Garos
Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u subotu će se boriti za trofej na Serbia openu 2. Srpski as je u polufinalu bio bolji od Andreja Martina (6:1, 4:6, 6:0), a posle duela imao je samo jednu zamerku na svoju igru.

 – Dobro sam počeo meč, završio sam ga još bolje. Drugi set je bio veoma čudan, napravio je rani brejk, uspeo sam da se vratim, držao stvari pod kontrolom, ali sam se unervozio bez potrebe. Počeo sam da pravim greške, on je to iskoristio, nisam zadovoljan sa poslednja tri,četiri gema u drugom setu. Ali, gledam pozitivne stvari iz ovog meča. Igrao sam veoma dobro u prvom i trećem setu, veoma mi je važno što sam završio duel na ovakav način, u tom ritmu, koji mi donosi samopouzdanje pred sutrašnje finale i Rolan Garos – rekao je Novak, osvrnuvši se malo detaljnije na drugi set. 

 – Imao sam set i brejk prednosti, bio veoma blizu pobede, a onda sam se iznervirao jer nisam osećao ritam na servisu. To me je malo izbacilo iz takta, bilo je vetrovito i nezgodni uslovi za igru. On je borac, vraća loptice i tera te na dodatni udarac. Napraviš nekoliko grešaka i lako ispaneš iz ritma igrački i psihički. Nažalost, upravo se to desilo, ali sam se brzo vratio i poslednji set dobio 6:0, što je za mene bitno, da završim na način na koji jesam. Radujem se sutrašnjem finalu, ne osećam se previše iscrpljeno, nemam neke znake umora, želim da osvojim trofej u svom gradu i svojoj zemlji i da sa tom energijom odem u Pariz. 

Iako mu je ostao finalni duel na Dorćolu, prvi reket planete ne može da potisne činjenicu da se obrojavaju dani po počerka centralnog događaja u ovom delu sezone – Otvorenog prvenstva Francuske.

 – Pripreme za Rolan Garos idu veoma dobro. Osećam da igram veoma blizu nivoa na kojem želim da budem u Parizu. Video sam žreb, mislim da je ovo prvi put ikada da smo Rodžer, Rafa i ja u istom kosturu na grend slemu. Biće zanimljivo, samo jedan od nas može u finale i daću sve od sebe da to budem ja. Dugačak je put do toga, učestvuje 128 tenisera koji uvek pronađu motivaciju da igraju svoj najbolji tenis na grend slemu. Morate ići korak po korak, igra se svakog drugog dana… Federer, Nadal i ja imamo dovoljno iskustva, znamo kako da se nosimo u tim situacijama, a ukoliko dođe do mog i Rodžerovog meča u četvrtfinalu biće veliki izazov. Ipak, dugačak je put do tog mogućeg duela.

Ove sezone u Parizu će se prvi put igrati u noćnom terminu.

 – Prošle godine smo igrali krajem oktobra, uslovi su bili veoma teški. Bilo je kišovito, loptica nije odskakala, bilo je malo sporije nego kada se Rolan Garos igra u svom terminu, krajem maja, početkom juna. Verovatno će ti noćni mečevi, ukoliko bude malo hladnije, podsećati na prošlogodišnje uslove. Nemam ništa protiv toga, odgovara mi da igram večernje mečeve. BIće interesantno, imamo krov, nisam siguran da li će biti samo u prvoj nedelji ti noćni termini, mislim da sam tako razumeo. Neću da zahtevam ništa, nadam se da ću moći da igram u utorak kako bih imao koji dan više za odmor i trening tamo – kazao je Novak Đoković.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike