Novak zabrinuo Srbiju: Ukoliko se ovo desi, razmisliću da li ću igrati na OI

27.05.2021

16:44 >> 19:06

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta zasad nema dilemu oko odlaska u Tokio, ali…

Novak zabrinuo Srbiju: Ukoliko se ovo desi, razmisliću da li ću igrati na OI
Copyright Profmedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na ubedljiv način je stigao do polufinala Serbia opena 2, pošto je za manje od sat vremena preslišao Agrentinca Federika Koriju 6:1, 6:0.

Srpski as je posle meča izrazio zadovoljstvo partijom koju je prikazao, istakavši kako bi voleo da može uvek da igra na taj način.

 – Prvi put sam igrao protiv Korije i pokušavao sam da nametnem agresivan stil od početka i da mu ne dozvolim da se razmahne. U drugom setu sam igrao bez greške i to me motiviše za nastavak turnira i pred Pariz – rekao je Novak, osvrnuvši se potom na zgusnut kalendar i blizinu održavanja masters turnira u Šangaju i Indijan Velsu.

Tanjug/ AP Photo/ Gregorio Borgia

– Dosta igrača voli da igra i Šangaj i Indijan Vels, to su dobro organizovani turniri, ali su na suprotnim delovima sveta. Ako igrate u Šangaju i stignete do finala, onda posle dva dana treba da nastupite na Indijan Velsu. Verujem da će igrači birati neki od ta dva turnira, ako bude tako postavljen kalendar. Ja ne znam šta ću igrati posle US opena, sad nisam siguran.

Ono što je malo zabrinulo sve srpske navijače jeste i mogućnost da prvi reket planete preskoči Olimpijske igre u Tokiju ovog leta.

– Nisam pratio previše šta se događa u Japanu i ne znam koliko Japanaca je protiv toga, ima dosta nagađanja i različitih interesa. Ne mogu da sudim da li je dobro ili ne da se odigraju, ali ja planiram da igram dok god je dozvoljena publika. Ukoliko zabrane prisustvo navijača, razmislio bih da li ću ići u Tokio. Za sada idem.

Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Srpski as se od početka pandemije virusa korona nije slagao sa “balonima”, a to je ponovio i ovoga puta.

– Tema mentalno zdravlja je potcenjena, naročito u poslednjih 15 meseci zbog situacije u svetu. Ove nedelje prvi put imamo šansu da budemo izvan “mehura” i da budemo slobodni. Zaboravili smo kako je to. Kad putujete morate da budete samo u svojoj sobi, pa posle toga možete samo na terene. Kad to radite iz nedelje u nedelju, to vas iznuri mentalno. Mi smo ljudi kao i svi i treba nam sloboda. Bio sam protiv “mehura” i takvih pravila ATP-a, nisam video logiku zašto se ne prate regulative Vlada – kazao je Nole i izrazio zadovoljstvo zbog promena koje su nastale.

–  Ako nas zemlja u kojoj igramo ograničava da izlazimo, onda ćemo to da poštujemo. Ali, ako takva pravila ne postoje u zemlji u kojoj smo, uz poštovanje epidemioloških mera, onda bi trebalo toga da se držimo. To je moje mišljenje od početka, naročito ove godine i malo je potrajalo da dođe do ovoga. Treba malo više da pričamo o mentalnom zdravlju, kako bi se igrači osećali bolje. Dosta faktora je u igri, smanjeni su fondovi na turnirima i mnogo igrača gubi novac na putovanja boreći se za poene. U suprotnom će im opasti renking. Generalno, ne možemo da se žalimo jer putujemo i igramo tenis. Nije idealno ni za ATP ni za koga drugog, mnogo interesnih strana treba uzeti u obzir. Treba da budemo svesni šta se događa i da pokušamo da donesemo najbolje moguće odluke za sve.

MN Press

Kao veliki ljubitelj sporta, Nole se osvrnuo i na velike individualne uspehe koje košarkaši sa prostora bivše Jugoslavije postižu širom sveta.

– S obzirom na to da imamo u ovom trenutku najbolje košarkaše na svetu, mislim da bismo mogli da pariramo Amerikancima. Vasa Micić je osvojio MVP nagradu za Evrolige, Jokić bi trebalo da dobije MVP priznanje u NBA ligi, Dončić i Bogdanović su takođe odlični. Kao i veliki broj sportista sa prostora bivše Jugoslavije, maštam kako bi izgledalo da igramo zajedno, ne samo u košarci. Mislim da bi to bio najjači tim na svetu – kazao je Nole, koji će u polufinalu igrati protiv Slovaka Andreja Martina.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike