Miroslav Radović: Učinio sam sve da bih danas imao čistu savest

03.06.2021

12:26

0

Bivši fudbaler Partizana nije preterano razočaran nekorektnim odnosom uprave poljske Legije

Miroslav Radović: Učinio sam sve da bih danas imao čistu savest
Copyright MN Press

Bivši fudbaler Partizana i varšavske Legije Miroslav Radović izjavio je za poljski portal “Interia” da je i u 37. godini mogao još da igra kao aktivni fudbaler, ali da mu se ta ideja učinila besmislenom iz dva razloga.

Radović trenutno radi kao fudbalski menadžer, a prema upravi Legije ima jedan kritički stav, jer, kako kaže, “o timu mnogo toga govori to što su najbolji igrači desni i levi bek (Filip Mladenović).

– Da li sam mogao još da igram, uzmem još nešto dodatnog novca, kao što to čini većina igrača? Naravno da sam mogao. Ali smatrao sam da je to besmisleno. Bilo je telefonskih poziva, pitali su me. Imao sam dve mogućnosti da nastavim da igram u Ekstraklasi. Ali pre toga sam rekao da u Poljskoj ne vidim nijednu drugu ekipu koja bi igrala osim Legije. Održao sam reč i drago mi je zbog toga – rekao je Miroslav Radović.

MN Press

Nova uloga fudbalskog menadžera donela je nova uzbuđenja i planove u karijeri:

– Na to me je nagovorio prijatelj, sada moj partner. Počeli smo pre godinu dana i za to vreme uspeli smo da izvršimo 2-3 zanimljiva transfera. Glavni akcenat je na mladim, perspektivnim igračima. Mislim da imamo lepu ideju za to. Ne radi se samo o prodaji. Želimo da mu pristupimo više porodično, tako da se igrač oseća podržan u svakom trenutku – bilo da igra ili ne – i to ne samo kada treba da izvršite transakciju i prebrojite novac.

Tokom poslednje dve godine ugovora sa Legijom, uprava kluba nije odlučila da predloži novu saradnju.

– Znam da sam u Legiji učinio sve da bih danas imao čistu savest i pogledao sve u oči. Bio sam megaprofesionalac od početka do kraja. Činjenica da nisam dobio nijednu ponudu? Nemam problem sa tim. Odluka nije moja.

Činjenica da Radović kao igrač više nije potreban u Legiji najavljena je tri dana pre početka priprema za novu sezonu. To samo govori o vaspitanju čelnika kluba, mada će takvo ponašanje mnogi pripisati suorvim odnosima u svetu profesionalnog fudbala:

MN Press

– Tada nisam znao kakva je odluka kluba. Posle toga su mnogi ljudi očekivali da kažem nešto ružno, bez obzira na sve. Ali nisam. Znam koliko mi je Legija dala i koliko smo dobro učinili zajedno. Bilo bi jako loše da kažem nešto negativno o ovom klubu. A ako se nešto kaže, to se radi licem u lice. To je moje pravilo – priča Radović i dodaje:

– Mislim da ovde nije reč o ponosu. Ako 11-12 godina nije dovoljno da neko proceni koliko sam dao ovom klubu, mislim da na to ne treba podsećati. Nemam apsolutno nameru da zovem i neću nikoga pitati. Ja nisam ta osoba. Međutim, uvek sam otvoren. Možemo da sednemo i razgovaramo ako neko u Legiji odluči da ima ideju za određeni posao koji bih ja obavljao.

Aktuelni tim Legije nema neke šanse da se domogne Lige šampiona.

– Definitivno, ne! Verujem da ovom timu trebaju pojačanja, a ne samo dodaci u timu da bi se popunio broj. Što pre klub završi transfere, to bolje. Ne bi trebalo da bude kao svake godine da novi igrači dođu „pet do dvanaest“. Nadam se da je predsednik Mioduski shvatio da treba da rizikuje i smelo investira u ovaj tim. Svi smo gladni evropskih pehara. Svejedno, navijači su to izrazili tokom poslednjeg meča u prvenstvu. Verujte mi, praktično svakog dana neko me pita šta se dešava da tako veliki klub, sa takvom tradicijom i takvim navijačima, ne postoji u Evropi već nekoliko godina. A neki su već zaboravili na nas – zaključio je Radović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike