Vlahović ide tamo gde nisu prošli Lane, Markec i Grujić: Liverpul spremio 43.000.000 evra za Srbina

03.06.2021

10:35 >> 11:46

0

Napadač Fjorentine Dušan Vlahović biće četvrto pojačanje slavnog engleskog kluba iz Srbije

Vlahović ide tamo gde nisu prošli Lane, Markec i Grujić: Liverpul spremio 43.000.000 evra za Srbina
Copyright Dušan Vlahović foto: Profimedia/Paola Garbuio/LaPresse

Liverpul kreće u novi pokušaj da od jednog Srbina napravi pravo pojačanje! U prethodna tri navrata ova ideja nije bila dobra ni za klub, ni za dovedene igrače, ali ovaj niz bi morao da prekine Dušan Vlahović.

Nekoliko engleskih portala prenelo je informaciju od insajderskog sajta “Empire of the Kop” da su crveni obezbedili 43.000.000 evra za dovođenje  mladog Srbina iz Fjorentine.

– Još u aprilu “Inside Futbol” ekskluzivno je izvestio da su Redsi razgovarali sa Fjorentinom oko potpisivanja 21-godišnjeg napadača, koji se procenjuje na 50 miliona evra, odnosno oko 43 miliona funti – piše u izveštaju.

Insajder Empire of the Kop otkrio je da Liverul razmatra potez za potpisivanje napadača iz Serije A kako bi ojačao svoj špic, gde Firmino nije imao pravu konkurenciju. Isti izvor podsedća da je Vlahović odigrao odlučujuću ulogu u spasavanju Fjorentine od ispadanja iz elite postigavši 21 gol na 37 nastupa, dok je za selekciju Srbije odigrao dve utakmice i postigao isto toliki broj golova.

Ako se ovog leta preseli na Enfild biće to četvrti fudbaler iz Srbije koji je u poslednjih deset godina probao da se nametne u Liverpulu. Prvo je Milan Jovanović iz belgijskog Standarda došao kao slobodan igrač, da bi se posle jednog leta vratio u Anderleht.

Nakon njega u leto 2014. stigao Lazar Marković iz Benfike za 25.000.000 evra, ali je njegov boravak u Engleskoj bio obeležen stalnim pozajmicama i odlaskom iz kluba kao slobodan igrač. Poslednji je doveden Marko Grujić za 7.000.000 evra iz Crvene zvezde i njegov put dosta podseća na Markovićevu odiseju. Pozajmica Portu bila je treća, a pre toga je igrao za Kardif i Hertu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike