Milvoki uzvraća udarac: Adetokumbo "razbio" Finiks, nastavlja se borba za NBA prsten (VIDEO)

12.07.2021

05:54 >> 07:41

0

Autor: Milan Nastić

Baksi slavili sa 120:100

Milvoki uzvraća udarac: Adetokumbo "razbio" Finiks, nastavlja se borba za NBA prsten (VIDEO)
Copyright Tanjug/Jonathan Daniel/Pool Photo via AP/

Nastavlja se borba za NBA prsten. Milvoki je uzvratio udarac Finiksu i na svom terenu savladao Sanse sa ubedljivih 120:100, čime su smanjili u finalnoj seriji najjače košarkaške lige na 2:1.

Bakse je do trijumfa predvodio odlični Janis Adetokumbo koji je ubacio 41 poena, uz 13 skokova i šest asistencija.

Pročitajte još

Što se tiče samog meča, bolje je krenuo klub iz Arizone, dobio prvu četvrtinu sa 28:25, ali onda su Baksi krenuli silovito u drugoj deonici, i bukvalno “razbili” Finiks sa 35:17, i time nagovestili da neće lako dati svoju “kožu” u finalnoj seriji.

Sansi su se približili u nastavku utakmice, razigrao se Kris Pol, uspeli su da smanje na minus 4, ali onda su Baksi pokazali svoje pravo lice u poslednjih nekoliko minuta treće deonica, ponovo napravili dvocifrenu prednost.

I tada se već znalo da će ekipa iz Viskonsija uspeti da slavi u svojoj dvorani. Razigrao se Grk, i pred poslednjih 12 minuta, domaćini su imali plus 22.

Poslednja četvrtina je bila egal, Milvoki je održavao prednost, dok gosti nisu uspeli da se priključe i na kraju su Adetokumbo i saigrači uspeli da ostanu i igri za NBA prsten.

Zanimljivo da su Baksi i protiv Atlante krenuli loše, gubili sa 2:0, ali su uspeli da preokrenu rezultat i slave u finalnoj seriji Istoka.

Pored grčkog košarkaša, odličan u domaćoj ekipi bio je Holidej sa 21 košem, dok je Sanse predvodio Kris Pol sa 19 i Ejton koji je postigao poen manje.

Sledeći meč igra se u noći između srede i četvrtka kada će Milovki ponovo biti domaćin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike