Milan je zaboravljen, Zvezda se igrala s Proleterom (VIDEO)

28.02.2021

17:59 >> 18:31

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli ubedljivi na prolećnoj premijeri nacionalnog šampiona na stadionu Rajko Mitić

Milan je zaboravljen, Zvezda se igrala s Proleterom (VIDEO)
Copyright MN Press

Prolećna premijera Linglong Superlige na stadionu “Rajko Mitić” prošla je veoma uspešno za Crvenu zvezdu, u čijem dresu je na nedeljnoj utakmici iskusni defanzivac Miloš Degenek odigrao jubilarni 100. meč. Iako su mnogi strepeli kako će izabranici Dejana Stankovića izgledati protiv Proletera, posle eliminacije od Milana, fudbaleri u crveno-belim dresovima pokazali su da je ta sumnja bila potpuno neutemeljena – 4:0 (2:0).

Srpski šampion dominirao je od prvog do 90. minuta protiv neugodnog gosta, koji je tek na momente uspevao koliko toliko da ugrozi Milana Borjana.

Već posle tridesetak sekundi igre, kada je Pavkov mogao da donese Zvezdi ekspresno vođstvo, moglo je da se nasluti da u kom pravcu će utakmica teći. Iako su puleni Branka Žigića pokušali da se nadigravaju sa favorizovanim rivalom, crveno-beli su visokim presingom “davili” protivnika, koji je u prvih dvadesetak minuta imao i mnogo sreće, posle šuteva Ivanića i Bena sa distance, u kojima je, večeras raspoloženog Župića, čuvala prečka i stativa.

Povijala se defanziva Proletera pred naletima Zvezde, čije je vođstvo najavila velika prilika za Pavkova, koji je u 20. minutu izašao sam pred golmana gostiju, ali je šutirao pored gola. Ipak, 60 sekundi kasnije na sefamoru je stajalo 1:0, pošto je Leandro zatresao sopstvenu mrežu posle akcije Ivanića i Rodića po levoj strani kaznenog prostora Proletera.

Zasluženo vođstvo nije opustilo Stankovićeve izabranike. Nastavili su fudbaleri srpskog prvaka da pritiskaju poslednju liniju rivala, što im desetak minuta posle vodećeg gola.

Fudbaleri Proletera su krenuli u jedan od retkih napada tokom prvih 45 minuta, izgubili su loptu na tridesetak metara od Zvezdinog gola, posle čega su Kanga i Nikolić otvorili kontranapad, koji je mladi vezista završio golom posle akcije u kojoj su učestvovali još Ben i asistent Gajić.

Slična slika viđena je i u nastavku meča. Zvezda je zadržala terensku nadmoć, osvežena od starta drugog poluvremena Aleksandrom Kataijem i Slavoljubom Srnićem, a ako je i bilo malih nedoumica oko konačnog ishoda meča, one su nestale u 55. minutu, kada je Ben zatresao mrežu Proletera pose još jedne greške defanzivaca gostiju.

Posle duplog pasa Milunovića i Nikolića u kaznenom prostoru Novosađana po levoj strani, mladi vezista je uputio centaršut po zemlji na drugu stativu, gde je Leandro, u pokušaju da otkloni opasnost, pogodio u glavu svog saigrača Pejića, od kojeg se lopta odbila na nogu iskusnom ofanzivcu Zvezde, kojem nije bilo teško da je sa nekoliko metara sprovede u mrežu.

Posle gola Bena, Zvezda je malo oborila ritam, što su gosti iskoristili da težište igre koliko toliko prebace na polovinu srpskog šampiona, čija je defanziva, predvođeni Degenekom i Borjanom, relativno lako uspela da oddbije nekoliko opasnijih naleta fudblera Proletera, koji su još jednom morali po loptu  u svoju mrežu, pošto je Katai glavom, na asistenciju Gajića, uz malu pomoć prečke postavio konačan rezultat u 90. minutu utakmice.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić, Petrović, Nikolić (78′ Odada), Ben (75′ Gavrić), Kanga (46′ Srnić), Ivanić (46′ Katai), Pavkov (75′ Krstović).

PROLETER: Župić, Leandro, Mitrović (46′ Knežević), Marjanović, B. Milošević, Kojić (63′ Jovanović), Ilić, Kovačević, Tomović, Živojinović (76′ Gluščević), Mirosavljev (76′ Vesić).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike